Kuntouttava työtoiminta

Turun Seudun TST ry:n kuntouttava työtoiminta muodostuu yksilöllisestä ohjaamisesta sekä ryhmissä tapahtuvasta toiminnasta.

 

Kuntouttava ryhmätoiminta

Ryhmäkuntouttavan_kuvaRyhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja torstaisin klo 9.00 – 13.00. Päivä alkaa aamiaisella, joka tarjoillaan yhdistyksen ruokaravintola KasarmiTallissa. Keittolounas nautitaan yleensä samoissa tiloissa.

Kerran viikossa vierailemme eri kohteissa, tutustumme esimerkiksi oppilaitoksiin ja niiden koulutustarjontaan, eri viranomaistahoihin kuten Kelaan, sosiaalitoimistoon, työympäristöihin ja lähiseudun palveluihin sekä kulttuuri- ja virkistystoimintaan. Selvitämme, missä työpaikat sijaitsevat, miten niihin kuljetaan ja mitä töitä niissä tehdään.

Toinen viikon toimintapäivä käytetään TST ry:n toimintaan tutustumiseen. Perehdymme jäsentoimintaan ja kokouskäytäntöihin. ATK-luokassa on mahdollisuus saada opastusta työnhaun asiakirjojen laadinnassa sekä työvoimapalvelujen verkkoasioinnissa. Monitoimitilassa voi osallistua ohjattuun liikuntaan tai käyttää omatoimisesti kuntosalilaitteita. Käytössä ovat myös yhdistyksen pikkubussi ja moottoripurjehtija Anna Duuni, jolla tehdään retkiä saaristoon. Saunamökki Naantalin Rymättylässä soveltuu retkipäivien virkistys- ja koulutuskäyttöön.

Yksilöllinen kuntouttava työtoiminta

Turun Seudun TST ry järjestää yksilöllistä kuntouttavaa työtoimintaa yhdistyksen toimintakeskuksessa Kanslerintie 19:ssä ja TST ry:n käsityöpajassa Rieskalähteentie 74:ssä.

Työtehtävät pystytään sopimaan kunkin asiakkaan toivomusten, osaamisen ja tarpeiden mukaan aktivointisuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Työtehtäviä on muun muassa asiakaspalvelussa yhdistyksen infossa ja tekstiilimyymälässä, atk-tehtävissä esimerkiksi mikrotuessa, opetuksessa tai nettiavustajana, liikunnanohjaajana, keittiössä, verstaalla ja tekstiilien kierrätyksessä. Työtehtävää voi myös vaihtaa. Voit päästä tutustumaan itsellesi kokonaan uuteen alaan.

Toimintapäiviä on viikossa 2–4. Niiden määrää ja toimintapäivän kestoa voidaan muuttaa joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan. Tukenasi ovat työnohjaajat tai työvalmentajat. Lähiohjaaja vastaa kuntouttavan työtoiminnan yleisestä ohjauksesta.

Yksilölliseen kuntouttavaan työtoimintaan kuuluu sekä aamiainen että keittolounas.

Työtoiminnan rinnalla on mahdollisuus suorittaa TST:n järjestämänä ja kustantamana esimerkiksi ATK-ajokortti, hygieniapassi tai työturvallisuuskortti.

Tavoitteena on, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat siirtyvät esimerkiksi työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin, palkkatukityöhön, työkokeiluun, koulutuksiin tai avoimille työmarkkinoille.

 

Lisätietoja:

Satu Meriläinen, vastaava ohjaaja
puh. 044 7007 437, satu.merilainen (ät) tstry.com

Pia Rae, lähiohjaaja
puh. 040 628 2503, pia.rae (ät) tstry.com