Jäsenedut (vanha)

KERHOT JA KURSSIT

 

Kerhot ja kurssit ovat jäsenille maksuttomia, ellei toisin mainita.

Englannin keskustelukerho (TSL) 13.9.2017 alkaen keskiviikkoisin klo 11.00 – 12.00, Kanslerintie 19. Keskustelua, kuuntelua, lukuharjoituksia.

Ruotsin keskustelukerho (TSL) 13.9.2017 alkaen keskiviikkoisin klo 12.00 – 13.00, Kanslerintie 19. Keskustelua ja harjoituksia.

Teatteri Lennart maanantaisin ja keskiviikkoisin, klo 15.00 – 17.30 Monitoimitila, Kanslerintie 19. Tehdään erilaisia teatteriharjoituksia, näytellään ja liikutaan yhdessä. Vetäjänä Juha Nordman.

Luonto- ja kalakerho kaikille luonnosta ja luonnonilmiöistä kiinnostuneille. Kuukausikokoukset torstaisin klo 11. – 12.30 Torstaihuoneessa 14.9., 12.10., 16.11.  Retkillä hyödynnetään mahdollisimman paljon Anna Duuni -veneen ja Paavarotin mökin tarjoamia käyttömahdollisuuksia sekä tehdään yhteistyötä muiden kerhojen kanssa. Yhdyshenkilöt Ulla Syväkari ja Mika Salonen, retkien vetäjinä eri toimijoita. Luontokerhon valokuvia voit katsella täältä: LUONTOKERHO.

Linnunlaulukurssi ja linturetket
Kaikille, jotka haluavat oppia tuntemaan kotiseutunsa linnut sekä ulkonäöstä että laulusta. Kouluttajana toimii Luru Hoviseppä. Retkiä tehdään sekä pikkubussilla että Anna Duunilla, TST:n pikkubussilla lähdöt klo 8 Kanslerintieltä. Anna Duunilla lähdöt Itäiseltä Rantakadulta Martinsillan vierestä.  Seuraa ilmoitteluamme. Kaikissa retkissä on säävaraus (myrsky tai vesisade).

Metsäkerho / Ympäristökerho  Kokous kerran kuussa, seuraa ilmoittelua netissä ja tiedotteissa. A-kerhohuone / muu erikseen mainittu tila. Vetäjä Mikko Urpo.

TST-radio, radiotyön perusteet ja nettiradiokoulutus:
Seuraa ilmoittelua viikkotiedotteissa ja ilmoitustaululla. Kouluttaja Juha Tolvanen.

TST-Kamerakerho, kuva ja videot:
 Seuraa ilmoittelua viikkotiedotteissa ja ilmoitustaululla.

Kädentaitokerho Väkertäjät kaikille kädentaidoista ja askartelusta kiinnostuneille 12.9. alkaen tiistaisin klo 10 – 14 Torstaihuoneessa, Kanslerintie 19. Vetäjä Henriika Hyry.

Käsityökerho Sukkelat Silmukat kokoontuu torstaisin 24.8. – 14.12. klo 12.30 Muistojen koti, Linnankatu 41. Vetäjä Ulla Syväkari.

 

TST-TEXVEX-MYYMÄLÄ

Avoinna maanantaista torstaihin klo 9-15 ja perjantaisin klo 9-14. HUOM! Poistotekstiilin vastaanotto vain aukioloaikoina.

Huomaathan, että Texvexissä maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen.

TST-Texvex vastaanottaa puhtaita ja kuivia vaatteita ja kodintekstiilejä (ei kenkiä, laukkuja, mattoja, peittoja tai tyynyjä).
Suurempien erien toimituksesta on hyvä soittaa etukäteen.
Lisätietoa vastaanotettavista tekstiileistä myös Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n nettisivuilta lsjh.fi.

Kierrätysmyymälässä on myytävänä naisten, miesten ja lasten vaatteita sekä Texvexin omia tuotteita. Myytävänä myös kangasmateriaalia kilohintaan.

 

TORISUUTARI Turun kauppatorilla: 20% alennus jäsenkorttia näyttämällä

 

SENIORITOIMINTA

Vuonna 2006 alkanut RAY:n rahoittama kolmivuotinen senioriprojekti Köpö-Odysseia antoi vankan pohjan suunnitelmalliselle senioritoiminnalle.  Projektissa toimi 4-5 itseohjautuvaa ryhmää, joista jokaisella oli oma teemansa jäsenten toiveitten mukaisesti.  Ryhmissä toimi vuosittain 45 yli 55-vuotiasta henkilöä.  Seniorit suunnittelivat ja toteuttivat matkoja, tutustumiskäyntejä, osallistuivat koulutuksiin ja aloittivat palvelutaloissa vapaaehtoistyön, mikä jatkuu vielä tänäkin päivänä. Seniorikerhon vetäjä Markku Strengell.

 

LIIKUNTA

  • Biljardinpeluumahdollisuus Monitoimitilassa kun tila ei ole varattuna muuhun käyttöön.
  • Monitoimitilan kuntosalilaitteitteet ovat vapaasti käytettävissä (omalla vastuulla) niinä aikoina, kun salissa ei ole muuta toimintaa.
  • Ohjatun liikunnan tunnit käynnistyvät kesätauon jälkeen syyskuussa. Seuraa ilmoitteluamme.

Ohjatun liikunnan tunnit ovat maksullisia. Liikuntatunnit voi maksaa hankkimalla kuukausikortin, joka oikeuttaa osallistumaan kaikkiin ohjattuihin liikuntatunteihin kalenterikuukauden ajan. Liikuntakortti maksaa 10 €. Vaihtoehtoisesti voi lunastaa 10 kerran lippuja, jolloin yhden tunnin hinnaksi tulee 1 €. Liput ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Sekä kortteja että lippuja myydään Infossa sen aukioloaikoina (ma-pe klo 9-14). Näytä korttisi tai lippusi tunnin alussa ohjaajalle!

Liikuntaohjelmaan voi tulla täydennyksiä ja pidätämme oikeudet muutoksiin. Peruuntuvista tunneista (esim. ohjaajan sairastuminen jne.) pyritään tiedottamaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman ajoissa.

Toimintakeskus sulkeutuu juhlapyhien aattoina tai aatonaattoina klo 13, mikä tarkoittaa sitä, että klo 13 tai myöhemmin alkavat liikuntatunnit peruuntuvat automaattisesti. Jumppaan ei myöskään pääse silloin, kun Toimintakeskus on suljettu. Toimintakeskus on suljettu juhlapyhinä, kuten esim. juhannusaattona sekä yhdistyksen omien virkistyspäivien aikaan. Seuraamalla viikkotiedotetta saat tiedon Toimintakeskuksen aukioloajoista.

 

Säännöllistä liikuntaa (muualla kuin Monitoimitiloissa Kanslerintiellä):

  • Sulkapallovuorot Manhattanin Sport Centerissä tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 14. Maksullinen, 8 € /kenttä/tunti
  • Keilailu maanantaisin klo 13 – 15 Kupittaan Keilahallissa Kupittaankatu 1. Maksullinen, 3,50 € / jäsen

 TST:läiset ovat sisäistäneet liikunnan merkityksen niin fyysisen kuin henkisenkin vireystason ja sitä kautta myös työkyvyn ylläpitäjänä. Tarjonta on monipuolista ja tarjontaan voivat myös jäsenet itse vaikuttaa.

On aktiivisia, jo pysyviksi muodostuneita harrastajaryhmiä (joihin uudetkin pääsevät mukaan) ja kokeilevia, uusia trendejä haistelevia sesonkiliikkujia.

Yhdistys tukee jäsentensä liikkumisharrastuksia mm. maksamalla mahdollisuuksiensa mukaan liikkumatilojen vuokrat. Liikunnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa oma liikunnanohjaaja.

Kaikki yhdistyksen tarjoamat liikuntapalvelut ovat hinnaltaan edullisia, suurin osa kokonaan maksuttomia. Yhdistyksen tukemia palveluja käytettäessä on esitettävä jäsenkortti.

 

KYLPYLÄHOTELLI CARIBIA:

Jäsenien on mahdollista nauttia hotelli Caribian kylpylä-palveluista (altaat ja sauna) alennetuin hinnoin: ma-to 7 € ja pe-su 13 €. Hinnat ovat vain TST:n jäsenille. Uimiselle ei ole aikarajaa. Alennukset eivät ole voimassa viikolla 8 koulujen hiihtolomien vuoksi, eivätkä viikkoina 42 ja 43 tai arkipyhäpäivinä.

Kylpylän osoite on Kongressikuja 1, Turku

Kuntosali ja vesijumppa: 36€ / 10 kerran kortti ( uudesta sarjakortista 8€ / korttimaksu)

Lisätiedot ja ryhmävaraukset Caribian myyntipalvelusta, puh 020 1234 602, e-mail myynti.caribia@sokoshotels.fi

Kylpyläedut koskevat vain TST ry:n jäsentä.
Kuntosali- ja vesijumppaedut koskevat vain yhdistyksen jäseniä.
Edut edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa.

 

JALKAHOITO:

TST:n jäsenille jalkahoito 40 € / tunti. Jalkahoitokeskus Arja Niskanen, Kauppiaskatu  8, Turku. Puh. 050 303 1843. Mahdollisuus kotitalousvähennykseen.

AINA DUURI

Aina Duuri -lauluryhmä harjoittelee 6.9.2017 lähtien torstaisin  klo 13.00 – 15.15 Torstaihuoneessa.

Aina Duuri -lauluryhmä on tarkoitettu kaikille laulamisesta kiinnostuneille yhdistyksen jäsenille. Vetäjänä toimii Outi Hokka.

 

ANNA DUUNI

Vanhasta, puisesta kahveliketsistä kunnostettu ANNA DUUNI -vene on yksi TST ry:n ylpeyden aiheista. TST ry:n jäsenet, omat projektit ja yhteistyökumppanit voivat hyödyntää Anna Duunia koulutus-, kokous- ja virkistystarkoituksiin. Kuukausittain tehdään kaikille jäsenille avoimia teemamatkoja. Kaikki vastuukuljettajat, kansimiehet ja emännät ovat omasta jäsenistöstä nousseita vapaaehtoistyöntekijöitä, tottuneita veneilijöitä, jotka ovat lisäksi suorittaneet Anna Duunin tarpeisiin räätälöidyn kurssin. Teemamatkojen kohteita ja sisältöä suunniteltaessa voivat myös TST ry:n maakravut antaa käyttöön ideansa ja asiantuntemuksensa. Kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi ryhtyä jonkin teemamatkan vetäjäksi.

Varaukset, lisätiedot ja ilmoittautuminen jäsenmatkoille

  • TST ry:n INFO, Kanslerintie 19, p. 044 7007 421
  • Jäsenmatka on maksettava Infoon viisi päivää ennen matkapäivää
  • Jäsenmatkalle mahtuu max. 16 matkustajaa maksujärjestyksessä
  • Veneeseen ei oteta mukaan eläimiä
  • Matkat tehdään säävarauksella

Teemamatkan vetäjäksi ryhtyminen

Yhdistyksen jäsen voi ryhtyä matkan vetäjäksi keräämällä samasta kohteesta kiinnostuneen matkaporukan tai ilmoittamalla avoimen jäsenmatkan valitsemaansa kohteeseen, haluamallaan teemalla. Veneen ja miehistön varaus: p: 044 7007 421 /TST Info

 

TIEDOTUS

Kirjoita sinäkin Tärppiin!

Jäsenlehti Tärppiin voivat niin jäsenet kuin muutkin toiminnasta kiinnostuneet ehdottaa juttuaiheita tai tarjota valmiita juttuja. Ehdotukset voi mm. soittaa tiedotukseen p. 044 7007 433 tai mailata sähköpostitse tiedotus@tstry.com. Myös TST:n toimintakeskuksen palautelaatikkoon voi jättää ideoita.

Tärppi on myös edullinen ilmoituskanava. Pikkuilmoituksen saa jo 30 eurolla, jäsenille 2 euron rivi-ilmoitusmahdollisuus.

Lehden aineistovaatimukset

Julkaistava materiaali mieluiten digitaalisessa muodossa. Tekstitiedostot rtf- tai doc-muodossa. Kuvat tif- tai jpg-muodossa, tarkkuus vähintään 300 dpl, mustavalkoisille kuville 250 dpi.

 

RUOKALA

Toimintakeskuksen Ruokaravintola KasarmiTalli tarjoaa TST ry:n jäsenistölle hyvää ja monipuolista kotiruokaa edulliseen hintaan.

Aamupuuroa voi nauttia jo klo 8.00 alkaen, tarjoamme monipuolista ja ravitsevaa lounasruokaa klo 11.00 alkaen ja pitkin päivää klo 14.30 saakka. Voit pistäytyä myös kahvilla tai teellä klo 14.30 asti. Kodikkaassa ilmapiirissä tulee helposti tutustuneeksi myös muihin asiakkaisiin.

Aamiainen ma – pe  klo 8.00 – 9.30, 2 €.
Lounas ma – pe  klo 11.00 – 14.30. Keitto 3,50€ ja lounas 4,50 €. 

Joka päivä saatavilla myös kasvisvaihtoehto!

Ruokaravintolan kassalta voi ostaa kymmenen kerran ruokalippuvihkoja hintaan 30,00€/40,00 €, jolloin ruokailet vielä edullisemmin!
TST ry:n jäsenten lapset ovat myös tervetulleita! Alle kouluikäiset ruokailevat ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Pienet koululaiset puoleen hintaan.

Ruokalasta voi ostaa aterian myös mukaan – tällöin tarvitset oman astian ruoan kuljetusta varten.

Keittiön toiminnasta vastaa keittiöpäällikkö Tuula Lempinen, puh. 044 7007 426.

 

TST-RADIO

radiotyön perusteet ja nettiradiokoulutus

Kaikille radiotyön perusteista ja nettiradiokoulutuksesta kiinnostuneille TST ry:n jäsenille. Ryhmään on helppo tulla niin vasta-alkajien kuin hieman kokeneempienkin. Kouluttaja Juha Tolvanen.

 

TST-KAMERAKERHO, KUVA JA VIDEOT

Kaikille kuvauksesta kiinnostuneille Turun Seudun TST ry:n jäsenille. Kouluttaja Markku E. Strengell (Juha A. Tolvanen). Kuukausikokouksissa Kanslerintiellä suunnittelemme toimintaamme ja keskustelemme järjestettävistä retkistä ja tallennuksista. Ohjelmassa on kuvaamista, kuvien käsittelyä ja videoelokuvien valmistamista. Mahdollisesti käytämme Facebook- ja YouTube -sovelluksia.

Koulutus on tarkoitettu jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita radiotyön perusteista, nettiradiokoulutuksesta ja audiovisuaalisesta viestinnästä.

 

ATK-TUKI

Huom! TST:n ICT-tuki ei valitettavasti voi toistaiseksi vastaanottaa TST:n jäsenten koneita korjattavaksi, huollettavaksi tms. Syynä työntekijävajaus / ruuhka. Pahoittelemme tilannetta! (päivitetty 25.9.2017)

Turun Seudun TST ry:n ICT-tuki päivystää maanantaista perjantaihin klo 9-14 Kanslerintien toimintakeskuksessa. Apua saa tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvissä ongelmissa (asennukset, huolto, opastus, neuvonta, päivitykset jne.).

Yhteydenotot joko sähköpostitse atktuki@tstry.com tai suoraan käymällä ICT-tuen huoneessa.

Mikäli olet kiinnostunut tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvästä opetuksesta, kerrothan siitä ICT-tuelle. Räätälöimme tarvittaessa lyhytkoulutuksia.

Ilmainen palvelu on tarkoitettu ainoastaan TST:n jäsenille, joten tarkistathan ennen yhteydenottoa, että jäsenmaksusi on maksettu.

 

PAAVAROTTI-MÖKKI

Paavaistentie 511, Naantali. Etäisyys meren rantaan n.20m.

Hirsimökki Airistolla 4 + 2 hengelle, valmistunut vuonna 2010. Terassi, tupakeittiö, makuuparvi, pukuhuone, sauna ja pesuhuone. 30,5 m2.

Varustelu

Sähkövalo, puuhella, sähköinen keittolevy, jääkaappi, ilmalämpöpumppu, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, astiasto 10 hengelle, ruoanlaittovälineitä (kattiloita yms.), kaasugrilli, perinteinen grillipaikka. Laverisohva, 4 patjaa, peitot ja tyynyt. Liinavaatteet tuotava itse. Soutuvene, 2 perämoottoria (sähkö ja moottoriöljy). Porakaivo moottorilla (ei juoksevaa vettä), puucee.

Etäisyydet

Turku 40 km (autolla n. 45 min), bussipysäkki 7,8 km, naapuri 30 m.

Tarkemmat tiedot

Metsän siimeksessä, aamuaurinko paistaa tontille, luonnontilainen. Hyvät kalavedet. Alueella syksyisin hyvät marjastus-, sienestys- ja ulkoilumaastot.
Ei lemmikkieläimiä sisätiloihin.

Hinnat

Jäsenet 30€/vrk,
Yhteistyökumppanit 100€/vrk

Varaus

max. 3 vrk/ kerta.
Infosta, Kanslerintie 19. Puh 044 7007 421
Maksu suoritetaan varauksen yhteydessä.

 

LAKIPALVELU

Lakiasiainpalvelu Hokkanen Huovinen & Rantanen Oy:n lakimiehet tarjoavat TST:n jäsenille maksutonta oikeudellista neuvontaa puhelimitse keskiviikkoisin klo 10-14, puh. 050 321 8670.

Lisäksi Hokkanen Huovinen & Rantanen Oy:n lakimiehet tarjoavat oikeudellista neuvontaa henkilökohtaisesti Kanslerintien toimintakeskuksessa keskiviikkona 18.10.2017 klo 9-11 ja keskiviikkona 29.11.2017 klo 9-11, paikkana hallituksen huone hallintosiivessä.

Ilmoitathan jäsennumerosi lakiasiainpalvelun kanssa asioidessasi.

 

JÄSENOMPELIMO

Ompelimo on suljettu loppuvuoden. Tällä hetkellä ei vastaanoteta asiakastöitä. Jos tilanne muuttuu, niin siitä tiedotetaan. Pahoittelemme tilannetta! (Päivitetty 27.10.2017)

Texvexin tiloissa sijaitseva ompelimo palvelee ainoastaan TST:n jäseniä, ja jäsenkortti on esitettävä tilauksia tehtäessä. Ompelimo on avoinna arkisin klo 9-13. Koneiden käyttö on tarkoitettu vain yhdistyksessä töissä oleville. Niillä ei siis saa itse ommella. Ompelimon palveluissa on laaja kirjo – löytyy niin lahkeen kuin hihan lyhennystä, hameen tai takin pidennystä, taskujen korjausta ja poistoa, vuoren vaihtoa ja erilaisia paikkauksia, vetoketjun vaihtoa ja kumilenkkien asettelua kuin myös verhojen ja lakanoiden käsittelyä. Ompelimo tekee vaatteita ja asusteita myös mittatilaustyönä!

Asiakas hankkii itse tarvikkeet ja materiaalit, ellei muuta sovita. Niin korjattavat kuin lahjoitetutkin tekstiilit tulee tuoda puhtaina. Vaikeista töistä ja materiaaleista sekä likaisista korjattavista vaatteista veloitetaan lisämaksu (1-3€). Vaatteita säilytetään kolme kuukautta.

PUH. 044 7007 434

 

RUOKAJAKO

– Jäsenille tarkoitettua ylijäämäruokaa
– EU-ruokakassit

Lue lisää elintarvikejakelusta TÄÄLTÄ.

 

PERÄKÄRRY Peräkärry on vuokrattavissa jäsenille 6€/vrk + 20 €:n pantti.