Työllä tehden -työllistämishanke 2017-18

2018:

Voit hakea TST:n vuoden 2018 työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja nyt.
Hakulomake ja lisää tietoa Työllä tehden nettisivuilla.

 

Avustajan ohjaajan paikka avoinna puupajalla

TST ry hakee 100 %:n palkkatuella ohjaajaa puupajaan Kanslerintielle.

Tehtävään kuuluu pienimuotoisten puu-, maalaus- ym. töiden ohjaaminen ja suunnittelu sekä kiinteistöhuoltotehtävien ohjaus. Edellytyksenä tehtävään on taito käyttää pajassa olevia pientyökaluja, ohjaus- tai esimieskokemus, kädentaidot, jämäkkyys sekä joustavuus muuttuvissa tilanteissa.

Työaika on 4 h 50 min/päivä. Tehtävä on osa Työllä tehden -hanketta ja on määräaikainen (max 6 kk). Selvitä oikeutesi 100 %:n palkkatukeen etukäteen TE-toimistosta tai Työpisteestä.

Tiedustelut Teija Leppämäki (Työllä tehden -hanke, TST ry) p. 044 7007 423 tai teija.leppamaki(at)tstry.com.

 

2017:

Tule mukaan – lähde kanssamme työllistymispolulle!

Työllä tehden -hanke tarjoaa omat räätälöidyt työllistymispolut sekä vähintään vuoden että yli kaksi vuotta työttöminä olleille. Palvelut on suunnattu sellaisille työtä hakeville, joilla on oma selkeä motivaatio työllistymiseensä. Tavoitteena on työ-, koulutus- tai työkokeilupaikan löytyminen jakson päätyttyä.

Työnhakijoiden motivaatiota tuetaan mm. kehittämällä asiakkaiden oman osaamisen tunnistamista yksilö- ja ryhmäohjauksin, ohjatulla vertaistoiminnalla sekä uraohjauksella.

Vähintään kaksi vuotta työttömänä olleet

Työllistymisjakso toteutetaan työkokeiluna tai palkkatuella, ja sen kesto on 3-6 kuukautta. Uusi jakso alkaa n. kerran kuukaudessa perehdyttämisviikolla (23.-27.1., 13.-17.2., 10.-13.4., 29.5-2.6., 7.-11.8., 25.-29.9., 16.-20.10. ja mahdollisesti myös 4.-8.12.).

Jakson aikana mm.:
– oman osaamisen kehittämistä ja omien vahvuuksien tunnistamista
– henkilökohtaista uraohjausta vähintään 5 tuntia/valmennusjakso
– ryhmäohjausta
– vertaistoimintaa
– lyhytkoulutuksia (esim. korttikoulutukset)
– työkokeilu- tai palkkatukipaikka Turun Seudun TST ry:ssä, yhteistyöyrityksissä tai -yhdistyksissä.

Painopistealueina ovat työllisyysbarometrissa mainitut ammattialat sekä alat, jotka käytännössä ovat osoittautuneet kysyntäaloiksi ja joihin hankkeessa on erityisosaaminen. Näitä aloja ovat mm. hoiva-, keittiö-, logistiikka-, kiinteistönhuolto- ja puhtaanapitoalat sekä metalliteollisuus. TST:llä on rajoitetusti tarjolla paikkoja myös asiakaspalvelussa, toimisto- ja hallintotehtävissä, ITC-, tiedotus- ja liikunta-aloilla.

Vähintään vuoden työttömänä olleet

Työnhakujakso toteutetaan työkokeiluna ja se on pääosin tarkoitettu henkilöille, joilla on mahdollisuus omaksua uusia asioita nopeahkossa tahdissa.

Keväällä 2017 järjestetään omat työnhakujaksonsa vuoden verran työttöminä olleille sekä erikseen akateemisille työnhakijoille. Ensimmäinen 5 viikon jakso alkaa 6.3. (yleinen) ja toinen 24.4. (akateemiset).
Syksyllä 2017 järjestetään omat jaksonsa vuoden verran työttöminä olleille sekä erikseen vielä alle 29-vuotiaille työnhakijoille, aloituspäivinä 21.8. ja 30.10.
Jokaista jaksoa seuraavat vertaisryhmäkokoontumiset kolmen kuukauden ajan, 1-2 kertaa kuukaudessa.

Jakson aikana mm.:
– ryhmäytymistä
– vertaistukea
– työunelmien ja tavoitteiden määrittelyä
– erityyppisiin työnantajiin, työtehtäviin ja työnhakumenetelmiin tutustumista
– uraohjausta
– työnhaussa omiin voimavaroihin ja osaamiseen keskittymistä

Jos kiinnostuit Työllä tehden -hankkeesta, selvitäthän ensin oman työkokeilu- tai palkkatukitilanteesi TE-toimistosta. Huomaathan, että palkkatukioikeutesi on oltava yhdistystyöllistämiseen vaadittava 100 %.

Tämän jälkeen täytä oheinen esitietolomake ja toimita se projektipäällikkö Teija Leppämäelle joko postitse tai sähköpostin liitteenä. työllätehden_esitietolomake_2017.doc

Hankehenkilöstön yhteystiedot:

Lisätiedot ja hakemukset: Teija Leppämäki (projektipäällikkö), puh. 044 7007 423, teija.leppamaki(ät)tstry.com
Hanna Manninen (uraohjaaja), puh. 040 129 7660, hanna.manninen(ät)tstry.com
Ulla Piippo (työvalmentaja), puh. 044 7007 438, ulla.piippo(ät)tstry.com

Lisätietoa myös:

Hankkeen nettisivut www.työllätehden.fi
Työllä tehden -hanke Facebookissa
Tiedote 14.2.2017: Työllä tehden -hankkeella pitkäaikaistyöttömyyttä nujertamaan

Rahoitus:

Työllä tehden -työllistämishankkeen 2017 rahoittavat Varsinais-Suomen TE-toimisto ja Turun kaupunki. Toteuttajana Turun Seudun TST ry.

TE__LA10_te1logo___B3___RGBtku_cL