Retket & kulttuuri

TST ry:n keskeisimpiä toimintamuotoja on retkien ja tapahtumien järjestäminen. Järjestetyistä retkistä peritään omakustannushinta, jolla katetaan lippukulut ja mahdolliset
matkakulut kohteeseen.

TULEVAT RETKET:


Matkaa kuilun partaalle Helvettiin!

Helvetinjärven retki 14.-15.8.2017

Maanantai 14.8.
lähtö klo 8.00 Kohti Tamperetta
klo 10 Nokian Panimolla
klo 12 Kohti Helvetinjärveä / Helvetin porttia
klo 18 Illalla saunomme, uimme, grillaamme, illallistamme

Tiistai 15.8.
klo 9 Aamutoimet
klo 12-13 Käynti Näsinneulassa kahvilla / lounaalla omakustanteisesti
klo 15 paluu Turkuun

Ilmoittautumiset Infoon viimeistään ma 7.8.
Hinta: 18 €

Helvetinjärven kansallispuiston aarre ovat sen upeat maisemat:
syvät rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet ja pienet metsälammet. Puiston kaksi rotkolaaksoa syntyivät 150–200 miljoonaa vuotta sitten maankuoren halkeamien ja siirrosten tuloksena. Tunnetuin maisema avautuu jylhän Helvetinkolun rotkon ylätasanteelta, josta näkee alas kolun pohjalle ja Isolle Helvetinjärvelle. Helvetinkolu oli tunnettu matkailunähtävyys jo 1800-luvulla.

​Palvelut: Helvetinkolulla on tulentekopaikka ja päivätupa.
Luomajärvellä on keittokatos ja telttailualue.

Majoitus: Majoitumme Helvetinlomien pikkupirtissä. Lähistöllä sijaitsee Helvetin Portti -ravintola. Siellä voi syödä strutsia tai villisikaa. Illalla saunomme ansaitusti patikoinnin jälkeen. Patikoimme enintään seitsemisen kilometriä tilanteen ja ryhmän mukaan. Liikumme rotkojärvien muodostumaan alueella. Paluu on samaa polkua pitkin.

Varusteet: sadevarusteet, eväät, kamera, makuualusta/-pussi,
saunomisvarusteet, uimapuku, hyvät jalkineet


Sua Lapin Kulta Kutsuu!

Midaksen matka Lappiin Kutturan kultavaltaukselle toteutuu viimein viikolla 34. Lähtö maanantaina 21.8. ja paluu sunnuntaina 27.8.2017. Matkan hinta sisältää vain pikkubussin bensakulut noin 60-100€ riippuen lähtijöiden määrästä. Jokainen huolehtii itse omista ruokatarvikkeista, varusteista ja omasta hyvinvoinnistaan. Kyseessä on poikkeusluvalla tehtävä ainutlaatuinen TST:n kultavaltauksen inventaario- ja toiminnankartoitusmatka, joka dokumentoidaan sanoin ja kuvin.

Tule kokemaan ikimuistoinen matka jalometallin, rikkumattoman rauhan sekä kirkkaana virtaavan tunturipuron kotikunnaille.

Seuraava kokous maanantaina 14.8. klo 12.

Ilmoittautumiset infoon, ennakkomaksu 50€ (aiemmin 60 € maksaneet saavat 10 € hyvityksen) maksettava sitovaan paikkavaraukseen. Mukaan mahtuu vetäjien lisäksi 3-6 TST:n jäsentä. Lisätietoja: Raino Koskinen 046 653 0027 ja Taimi Räsänen 041 7031690


Perinteinen Karibian-risteily TST:n jäsenille järjestetään taas 11.10.2017 Ahvenanmaan vesillä. Ajankohtaista ohjelmaa, buffet-ruokailua (Viking Grace -laivalla kello 15 alkaen) ja muuta iloista ajanvietettä.

Ilmoittautuminen Infoon, samalla maksetaan hinta 20 euroa (sisältää buffet-ruokailun). Viimeinen ilmoittautumispäivä 11.9.2017. Paikkoja rajoitettu määrä (80 hlö). Tapaamme aamulla kello 8 Viking Linen laivaterminaalissa, ja palaamme takaisin Turkuun illalla noin kello 20. Kaikilla risteilijöillä on velvollisuus osallistua kokoustilassa tapahtuvaan TST:n ohjelmaan.


Vierailu Olkiluodon ydinvoimalaan 19.9.2017

Lähde tutustumaan Suomen suurimpaan energiaratkaisuun ja tämän hetkiseen tuulahduksiin Raumalle: TVO tuottaa Olkiluodon ydinvoimalaitoksella noin kuudesosan kaikesta Suomessa käytettävästä sähköstä.

Mukaan tarvitset: Virallisen henkilöllisyystodistuksen ehdottomasti (tarkistavat ennen vierailua) ja osallistumismaksun 12 €.

Viimeinen ilmoittautumipäivämäärä on 5.9. (Infoon). Lue lisää ohjelmasta ja henkilöllisyystodistusvaatimuksista:

Ohjelma

8.30     Lähtö Turusta kohti Laitilan virvoitusjuomatehdasta (mahdollinen vierailu)
10.30     kohti Olkiluotoa
12:00     Saapuminen Olkiluotoon, Vierailukeskus
Henkilöllisyystarkistus
Kahvi/Tee/Virvokkeet
12:30     Yhtiön  esittely
13:30     Aluekierros: Vierailu voimalaitosjäteluolaan (VLJ-luola), ONKALO-näyttely
Aluekierros tehdään vieraiden bussilla tai enintään kahdella vieraiden
ajoneuvolla.
15:00     Tutustuminen Sähköä uraanista -tiedenäyttelyyn
15:30     Vierailu päättyy

Mahdollisuus poiketa vanhalla Raumalla tai vesitornissa ennen paluuta Turkuun.

HUOM!
Voimalaitosalueelle pääsyn edellytyksenä on, että kaikkien vierailuun osallistuvien henkilötiedot on toimitettu viimeistään kaksi viikkoa ennen vierailua. Henkilö voidaan luvittaa aluekierrokselle vain, jos etukäteen toimitetut tiedot ovat oikeat ja riittävät. Tietojen paikkansapitävyys tarkistetaan henkilöllisyyden tarkastuksen yhteydessä. Tarkastusta varten aikuisilla tulee olla ajokortti, passi tai henkilöllisyystodistus. Alle 18-vuotiailla KELA-kortti tai mopokortti. Ulkomaisilla vierailla passi, ID-kortti tai vastaava viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus.


Mathildedahliin kala- ja luontokerhon retkelle 11.8.

TÄYNNÄ!

Perjantaina 11.8. kello 9.30-20. Hinta: 3 €.
Lähtö Kanslerintieltä, jonka jälkeen kyytiin pääsee myös Puutorilta Maariankadulta. Perillä mahdollisuus kalastamiseen, luontoretkeilyyn, grillaukseen. Paluu suunnilleen klo 20.


Retki Hiittisiin / Rosalaan ti 8.8.

TÄYNNÄ!

Retki Viikinkikylälle tiistaina 8.8.2017 klo 8-20. Matkan varrella ihailtavissa Kemiönsaaren maisemia ja voidaan pysähtyä grillaamaan ym.

Lähtöpaikat: Kanslerintieltä ajetaan Puutorille Maariankadun puoleiselle pysäkille. Kummassakin sama lähtöaika. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava, mistä tulee kyytiin.


Teatterimatkoilla päivänäytös paitsi Emma Teatterissa klo 19. Tarkemmat
ohjelmat ilmestyvät nettisivuille www.tstry.com ja ilmoitustaululle.

Ilmoittautumiset ja maksut käteisellä infoon. Teatterimatkoilla viimeinen ilmoittautuminen kuukautta ennen matkaa. Jos retkeen on aikaa yli kuukausi, oman paikan voi varmistaa maksamalla ennakkomaksun infoon. Retkien hinnat eivät sisällä peruutusturvaa.