Sadonkorjuujuhlat Kanslerintiellä, tervetuloa!

nettisyys-1

Pansio-Perno kaupunginosaviikko 31.8.- 6.9.

P & P – Pansio ja Perno – esittäytyvät turkulaisille koko tulevan viikon ajan. Viikko huipentuu lauantaina 5.9. asukaspäivään, jolloin Pansion koulun pihalla, Kisapuiston urheilukentällä ja lähiympäristössä tapahtuu. Lue lisää viikon ohjelmasta

Ennakkoon pääsee filistelemään jo lauantaina 29.8. klo 18 – 21 Illallinen taivaan alla –piknik illallisella Pernon koulun kentän vieressä (Hyrköistentie 35). Omat eväät mukaan!

PS.  Myös Runosmäessä(Piiparinpolku 19), Halisissa (Paavinkatu 13), Lausteella (Pormestarinpolku) ja Majakkarannassa (Veneveistämönranta, Port Aboan alue) on pöydät kannettu ulos. Ei paikkavarauksia, tilaa jokaisessa noin 100 hengelle – ole paikalla siis ajoissa.

Syksyn Englannin ja Ruotsin keskustelukerhot

enkku_ruotsi_syksy2015

Valmennuskeskus Public

public_netti

Väkertäjät kirjoo

väkertäjät_kirjoo_netti

Lakiasiainpalvelua TST ry:n jäsenille

HHR_ilmoitusA5

Epäilijöiden klubi kokoon taas, tervetuloa keskustelemaan :)

nettiepailijat-3

Tule myymään tarpeettomia tavaroitasi pihatapahtumaan

kirpputori

Tietokilpailun tulokset

24.8.2015 pidetyn visaisen tietokilpailun tulokset. Kilpailun vetäjänä toimi Jorma Saari.

1. Antti Lehtinen 19 pistettä
2. Sirpa Ojala 18.5 pistettä
3. Ismo Lindholm 17.0 pistettä
4. Ilkka Hoviseppä 16.5 pistettä
5. Seppo Blomqvist 15.5 pistettä
5. Kalle Seitovirta 15.5 pistettä
5. Mara Vanhanen 15.5 pistettä
8. Saima T. 11.5 pistettä
9. Irmeli Lounamaa 10.5 pistettä
10. Esko Malinen 10.0 pistettä
11. Tapio Isokorpi 9.0 pistettä
12. Wiki Tinnis 4.0 pistettä

Tietotupa kiittää kaikkia osallistujia. Palkinnot ovat noudettavissa Infosta!

Suvi vaihtuu Suloon!

jumpTST ry:n väki hyppii riemusta tavallistakin nopeammin ja korkeammalle: pidetty ohjaajamme Sulo tulee takaisin ja vetää jälleen liikuntatunteja Kanslerintien toimintakeskuk-sessa syyskuusta alkaen.

Seuraa ilmoitteluamme tuntien ajoista ja aiheista!

 

Förikin kulkee, mutta…

Huomasitko viime lauantain ja sunnuntain Turun Sanomissa oheisen ilmoituksen?

sukeltaa

Kylpyläloma Tallinnassa 29.11. – 3.12.2015

nettikylpyla

Toimintakeskus suljettu torstaina 27.8. – tervetuloa Föri-risteilylle kanssamme!

förikiinni

Työllistäminen tienhaarassa

Kun on kiistelty siitä, toisiko 20 minuutin päivittäisen työajan lisääminen kilpailukykyloikan yhteiskunnalle vai aiheettoman rasituksen työntekijöille, on puhe olennaisesta jäänyt vähemmälle.

Koko unelma työajasta on monelle kaukainen haave: työttömyysluvut ovat huiman korkeat. Vastuuta uusien työpaikkojen luomisesta ei tahdo kukaan, virkamiehet taas torppaavat järjestöjenkin ponnistukset. Tältä vuodelta työllistämismäärärahat on jo nyt käytetty. Silti hallituksen on tarkoitus vähentää niitä ensi vuonna 50 miljoonalla eurolla!

Pitkäaikaistyöttömyys käy kunnille kalliiksi. Suurien kaupunkien – Turku mukaanlukien – onkin reagoitava ja harkittava työllistämisen vastuun siirtämistä valtiolta ja TEM:ltä itselleen.

Lisää aiheesta: Työllisyydenhoidon päällepäsmärit

Akava: Odottelu, syyttely ja sättiminen vievät Suomea pahempaan suuntaan

Akavan hallitus patistaa maan hallitusta ja työmarkkinajärjestöjä edistämään nopeasti hyvässä yhteistyössä työntekijöitä sekä työnantajia hyödyttäviä työelämä- ja työaikajoustoja, irtisanottavien muutosturvaa sekä uudistamaan yt-lakia ja työttömyysturvaa.

Perjantaiaamuna kokoontunut Akavan hallitus muistuttaa, että kaikkien yhteinen ja tärkein tehtävä on vähentää työttömien määrää.

– Odottelu, syyttely ja sättiminen vievät Suomen tilannetta vain entistä pahempaan suuntaan. Me emme saa unohtaa sitä tosiasiaa, että jokainen uusi työtön tarkoittaa aina yhtä uutta inhimillistä ja yhteiskunnallista tragediaa, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava edellyttää, että nopeiden rakenteellisten muutosten lisäksi maan hallitus lisää panostuksia tutkimus- ja kehitystyöhön sekä koulutukseen ja osaamiseen.

– Hallituksella on oltava kirkas visio siitä, että Suomi menestyy jatkossakin koulutuksella ja osaamisella sekä korkean jalostusasteen työllä. Ilman panostuksia osaamiseen saamme olla jatkuvasti tekemässä uusia yhteiskuntasopimuksia.

Myös suomalaisten yritysten on terästäydyttävä, Akava kehottaa.

Lue koko Akavan tiedote 21.8.2105

Kela tiedottaa: Asumistukeen tulee 300 euron ansiotulovähennys

Syyskuun alussa yleisessä asumistuessa otetaan käyttöön 300 euron suuruinen ansiotulovähennys.

Ansiotulovähennys tarkoittaa sitä, että asumistuen määrää laskettaessa asiakkaan yhteenlasketuista ansiotuloista suojataan 300 euroa kuukaudessa. Tätä summaa ei huomioida, kun Kelassa lasketaan asumistukeen vaikuttavia tuloja.

Ansiotulovähennys tehdään jokaiselle ruokakuntaan kuuluvalle erikseen, eli se on henkilökohtainen. Ansiotulovähennys voidaan tehdä palkkatulosta, elinkeinotoiminnan tulosta tai maatalouden tulosta.

Vähennys liittyy yleisestä asumistuesta annettuun uuteen lakiin, joka tuli muilta osin voimaan tammikuun alussa.

Ansiotulovähennys on samankaltainen kuin työttömyysturvan suojaosa, jossa työtön voi tienata 300 euroa, ilman että työttömyysetuus pienenee.

– Suojaamalla osa ansiotuloista pyritään madaltamaan työn vastaanottamisen kynnystä, kertoo etuuspäällikkö Heli Kauhanen Kelasta.

Kolmen kuukauden takautuva hakuaika

Ansiotulovähennys tulee voimaan 1.9.2015, josta alkaen vähennyksen voi aikaisintaan saada.  Asiakkaan kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko ansiotulovähennys jo huomioitu viimeksi annetussa asumistukipäätöksessä. Tällöin tarkistushakemusta ei tarvitse tehdä.

– Ansiotulovähennyksen vuoksi tehtävissä tarkistuksissa on kolmen kuukauden hakuaika loppuvuoden ajan. Hakemuksen jättämisellä ei siis ole kiirettä, Heli Kauhanen painottaa.

Asumistuen laskurilla www.kela.fi/laskurit voi arvioida asumistuen määrän. Jos asiakas on aikaisemmin saanut yleisestä asumistuesta hylkäävän päätöksen esimerkiksi palkkatulojen vuoksi, nyt kannattaa arvioida uudelleen mahdollisuus asumistukeen.

Lisätietoja
Kelan verkkosivuilla on hyödyllistä lisätietoa uudistuksesta, esimerkkejä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Asumisen tukien palvelunumero 020 692 201 ma–pe klo 8–18.

Sanelupolitiikka ei toimi

Hallituksen ajaman yhteiskuntasopimuksen laadinnan kompastuttua eriäviin näkemyksiin, ovat osapuolet olleet erimielisiä siitäkin, oliko lopputulos hyvä vai huono. Työnantajataho on pahoitellut kariutumista, työntekijöiden edustajat eivät olleet tyytyväisiä neuvottelujen alkuastelmaankaan.

”Koko termi yhteiskuntasopimus oli äärettömän harhaanjohtava”, kritisoi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n Marko Piirainen

Piiraisen mukaan aitoon yhteiskuntasopimukseen olisi tullut ottaa mukaan myös työttömät, eläkeläiset ja viljelijät.

Rakennusliiton Matti Harjuniemen mukaan kysessä oli lähinnä hatusta vedetty rakenneuudistus. Kaavailtu sopimus olisi vain lisännyt työttömyyttä.

Jokohan seuraavaksi kansan valitsemat päättäjät muistaisivat edustavansa koko kansaa?

Lue koko juttu HS 21.8.:  Ammattiliittojen johtajat: Yhteiskunta­sopimus kaatui, koska hallitus juuttui tavoitteisiinsa

KISASTUDIO

TIETOTUVAN KISASTUDIO
Ma 24.8.- Pe 28.8.
Monitoimikeskuksen aukioloaikana Kotipesässä

TERVETULOA!

Yleisurheilun MM-kisojen kisaohjelma Ylen sivuilla

Kovat arvot niskan päällä?

Ajan hengen mukaisesti  ollaan tulevassa valtion talousarviossa vähentämässä määrärahoja lähes kaikesta, myös kehitysyhteistyöltä.

Kirkolta ei leikkauslinjalle löydy ymmärrystä:

”… nyt annettu viesti on erittäin kova. Se murentaa sellaista sosiaalista vastuuta, jossa päätöksiä katsotaan heikoimmassa asemassa olevien näkökulmasta.”

Lue uutinen : Arkkipiispa Kari Mäkinen, Talouselämä 20.8.

Et sunkka sä mukkaa lähtis?

forinetti

Huom! Toimintakeskus on suljettu torstaina 27.8. Tervetuloa Barkerinpuistoon ja Förille!