Työturvallisuuskorttikoulutus 12.8.2015

nettityto

Radio Robin Hoodin Menovinkit

netti_Radio_Robin_Hood

Lintukerhon lintukuvia nyt kuvakarusellina

UUTTA! Lintukuvia voi nyt katsoa myös karusellina lintukerhon sivuilta. Jos kuvat eivät lähde automaattisesti pyörimään, klikkaa pieniä nuolia sivun yläkulmista.

http://www.tstry.com/karuselli.html

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ja uimaseura ÅSK:n kuutamouinnit

Vielä mahdollisuus nauttia lämpimästä vedestä ja kesäyöstä Samppalinnan maauimalassa perjantaina 31.7. klo 21-01 ja 21.8. klo 21-02.

Kuutamouintiin on normaali maauimalan pääsymaksu. Huomioithan, että vain käteinen raha käy. Varaathan ystävällisesti tasarahan.
Tilaisuus on päihteetön.
Saunat ovat käytössä mahdollisuuksien mukaan.

kuutamouinti

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Turun kaupunki.

http://www.turku.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikunta/uimapaikat/maauimalat/samppalinnan-kuutamouinnit

Seiliin seilataankin kello 10 lähtien

Annan Duunin jäsenmatkoihin on tullut muutoksia lähtöaikoihin ja päivämääriin.

annaduunimatkat28

Hupsista… viikkotiedotteesta jäi pois

maininta Kotisivun teko -kurssin toisen ryhmän viimeisestä opetuskerrasta, joka on tänään keskiviikkona 29.7. klo 11 ICT-luokassa.

Tiedotus pahoittelee kömmähdystä. :)

PAMin Niina Koivuniemi: Sipilän hallitus vie Suomea takaisin sääty-yhteiskuntaan

PAMin uusin tiedote (22.7.) käsittelee hallituksen linjaa.

Taloudellinen tilanne ja huono sää vievät nollatuntilaisten ja vuokratyöläisten leivän, toteaa Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen Niina Koivuniemi.

Koivuniemen mukaan Sipilän hallituksen linja, joka kaventaa pätkätyöntekijöiden oikeuksia koeaikoja pidentämällä ja kurjistamalla määräaikaisten työntekijöiden oikeuksia yhteisen edun nimissä, on askel taaksepäin. Ei askel kohti parempaa hyvinvointia, vaan pahoinvointia. Pahoinvointi maksaa yhteiskunnalle paljon, hän sanoo.

– Sääty-yhteiskunnan aikaan rikkaiden ja köyhien tuloerot määrittelivät säädyt. Siihenkö Sipilä haluaa palata, kysyy Koivuniemi.

Tällä hetkellä pamilaisen osa-aikatyöntekijän nettotulot ovat noin 1 000 – 1 400 euroa. Jo pelkästään asumisen kustannukset syövät tuosta summasta ison osan, Koivuniemi kertoo.

– Pätkätyöntekijöiden työajan pidentäminen ilman palkkaa, koeaikojen pidentäminen ja määräaikaisten työsopimusten perusteeton salliminen eivät tuo Suomelle lisää hyvää kilpailukykyä tai pelasta Suomea, päinvastoin, toteaa Koivuniemi.

PAMin puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen ja SAK:n hallituksen jäsen Niina Koivuniemi tyrmää pamilaisten työoloja heikentävän yhteiskuntasopimuksen.

Kesän aikaan muutama yrittäjä on jo ottanut oikeuden omiin käsiin. Vuokratyöntekijät ja jopa vuosia vakituisissa työsuhteissa olevat työntekijät ovat olleet PAMiin yhteydessä. Kysymys on liian usein ollut: onko minun pakko suostua työajan lyhennykseen ilman irtisanomisaikaa, jos on hiljaista sään tai huonon taloudellisen tilanteen vuoksi, Koivuniemi kertoo.

Osallistu Tietotuvan kisaveikkaukseen

PEKINGPOSTER.net

Kauppa käy Vanhan Suurtorin makasiineilla – käy sinäkin!

 

Viime vuonna korjatut Luostarin välikadun makasiinit ovat täyttyneet erilaisista pop up -myymälöistä. Niistä suurin on Turun työkeskuksen kesäputiikki.

Luostarin välikadun makasiinitilat korjattiin uuteen uskoon viime vuoden lopulla. Remontissa muun muassa vahvistettiin makasiinien perusteita ja kevennettiin lattiarakenteita.

Makasiinien kunnostus oli osa Ihmisille parempi keskusta -hanketta. Uudistus toteutettiin museokeskuksen kanssa yhteistyössä

– Makasiineihin toteutettiin yhdeksän erillistä 9–63 neliömetrin kokoista kausimyymälätilaa, joista isommissa tiloissa on mahdollista olla useampi vuokralainen. Tilat toteutettiin vanhaa kunnioittaen, kertoo projektipäällikkö Kaisa Simula.

Työkeskus luottaa omaan kädenjälkeen

Makasiinien suurimmassa tilassa pitää myymäläänsä Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen kuuluva työkeskus. Syrjäytymistä ehkäisevä työkeskus tarjoaa matalan kynnyksen työ- ja harjoittelupaikkoja vaikeasti työllistyville ja työelämään siirtyville turkulaisille.

Työkeskuksen kesäputiikissa on myynnissä pääasiassa vaatteita ja erilaisia sisustustarvikkeita, kuten ruukkuja ja mattoja.

Kaikki kesäputiikin tuotteet ovat sataprosenttisesti työkeskuksen työntekijöiden käsialaa. Niin myös Turun työkeskuksen johtaja Erja-Maija Roineen päällä oleva mekko.

– Sataprosenttisesti itse tehtyjen tuotteiden lisäksi putiikissa myydään työkeskuksessa kunnostettuja tavaroita. Tällä hetkellä meillä on myynnissä muun muassa Artekin design-tuoleja.

Työkeskuksen kesäputiikki on tavallisesti auki maanantaista perjantaihin klo 10–17. Poikkeuksena ovat Vanhan Suurtorin tapahtumat sekä taiteiden yö 13.8, jolloin putiikkia pidetään auki pidempään.

Lue koko juttu: Turun kaupungin sivuilta

Unikeonpäivät 26. – 27.7. – Naantalin kesän huipputapahtuma

Vuoden hauskimmat ja koko perheen festarit, Unikeonpäivät, pursuavat mukavaa markkinameininkiä ja monipuolista ohjelmaa kaikille taaperoista taattoon. Meno alkaa jo 26.7., jolloin Jukka Rintalan muotinäytöksessa Kaivohuoneen terassilla esiintyy upeaääninen sopraano Angelika Klas. Hän loistaa rakastetun operettitähden Tamara Lundin elämästä kertovan Tamara-musiikkinäytelmän nimiroolissa Turun kaupunginteatterissa tulevana syksynä.

Unikeonpäivänä 27.7. Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö heitetään mereen aamuseitsemältä ja juhla jatkuu aamusta iltaan pitkin kaupunkia ja Kirkkopuiston lavalla.

Lue koko ohjelma Naantalin matkailun sivuilta

KasarmiTalli palaa maanantaina normaaliin päiväjärjestykseen

Ruokaravintola KasarmiTalli on avoinna maanantaista 27.7. alkaen normaaliin tapaan.

Aamiainen on tarjolla klo 8.00 – 9.30 ja lounas klo 11.00 – 14.30.

Maanantaina 27.7. lounasvaihtoehtoina ovat kesäkeitto ja lihapullat.

Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet!

 

 

Kulttuurikuntoilua viikonlopulle?

Yhdistä kulttuuri ulkoiluun

Aurajoen varren kulttuurikuntoilureitit yhdistelevät pirteästi kulttuuria ja liikuntaa. Lähde kiireettömälle ulkoilulle ja tutustu Turkuun vaikka ihmeiden, rakkaustarinoiden, patsaiden tai kaupunkitarinoiden kautta. Kulje reittejä kävellen, juosten tai pyöräillen.

Reitit eivät näy maastossa, joten tarvitset reittikartan. Reittikartan voi hakea Turun pääkirjastosta tai Matkailuinfosta.

Lue lisää Turun kaupungin sivuilta

Heittääkö Jaakko kylmän kiven?

Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta löytyy tällainen mielenkiintoinen tietopaketti Jaakosta ja kylmästä kivestä.

Jaakon 25. heinäkuuta heittämä kylmä kivi on yksi vanhoista yhä tunnetuista ja vuosittain toistetuista ilmastollisista ”totuuksista”. Jaakon nimipäivä on nykyisin ajankohtana, jolloin ilman jäähtyminen alkaa näkyä pitkän ajan tilastoissa. Sen jälkeen siirrytään syyskesään. Pintavesien lämpötilan lasku alkaa kuitenkin vasta elokuun alkupäivinä.

Jaakon päivä on ollut almanakassa heinäkuun 25. päivänä jo vuosisatojen ajan. Miehekäs Jaakko – apostoli Jaakob Sebedeuksen poika – päättää naisten viikon. ”Hän heittää kylmän kiven veteen ja lopettaa kansanomaisen uimakauden, hän naulaa tuohen kiinni ja houkuttelee lapset papumaahan, hänen päivästään alkaa kaura kasvaa, hän sokaisee paarmat ja panee ne pussiin, jne.” kertoo Kustaa Vilkuna Vuotuisessa ajantiedossaan.

Myös Virossa Jaakon päivän kylmän kiven heitto tunnetaan samankaltaisena perinteenä kuin meillä: ”Jakobipäävast on külm kibi jões, must mees põesas, raudnael heinas” eli Jaakonpäivän jälkeen on kylmä kivi joessa, musta mies pusikossa ja rautanaula heinikossa. Rautanaula heinikossa tarkoittanee sitä, että katkaistu heinä tuntuu jalkapohjissa terävältä kuin rautanaulat. Vielä 1950 ja -60 luvuilla leikittiin hippaa nimeltä ”musta mies”, jolla ei tarkoitettu etnisesti mustaa. Ehkä ”musta” tarkoittaa pensaiden kuihtumista kesäkuumalla. Itse Raamatussakin tunnetaan profeetta Jaakob ja kuinka hän laittoi tyynyksi kylmiä kiviä.

Allakan muutos 1753: Jaakko vai Salme?

Vanha kansa oli havainnut, että Jaakon päivästä vedet alkavat viiletä ja että tämä on ikiaikaista perua, satoja vuosia taaksepäin. Se on saattanut olla keskiajan ilmastossa aivan kohdallaan, esimerkiksi pikku-jääkautena.

Suomessa (Ruotsi-Suomessa) tehtiin kuitenkin allakan uudistus v. 1753, jolloin siirryttiin 11 päivää eteenpäin helmikuun 17:sta suoraan maaliskuun 1:een. Tästä siirrosta johtuen oikea hydrologinen, vesien jäähtymisen alkava Jaakonpäivä olisikin 11 päivää myöhemmin eli 5.8. Salmen päivänä. Nykytietämyksellä nykyisessä ilmastossa vesien kylmeneminen osuu paremmin Salmen päivään, joka vastaa Jaakonpäivän ”oikeaa” paikkaa elokuun alussa vuoden 1753 kalenteriuudistuksen jälkeen.

Kesän lämpö taittuu heinäkuun lopussa

Ilmakehä alkaa jäähtyä hitaasti heinäkuun loppupuolella ja juuri Jaakon päivän tienoilla näkyy pitkän ajan lämpötilatilastoissa taite kohti viileämpiä säitä. Tosin uusi pieni nousu näkyy elokuun alkupäivinä nykyisissä tilastoissa, on kuin ilmakehä ei heti antaisi periksi jäähtymiselle. Tämän toisen nousun jälkeiseen aikaan sijoittuu myös järvien pintavesien laskun alku pitkän ajan tilastoissa.

Nykyinen Jaakon heittämä kylmä kivi on vesistöissämme hieman ennenaikainen, koska pitkän ajan tilastoissa pintavesien jäähtyminen alkaa näkyä vasta elokuun alkupäivinä. Tämän osoittavat järvien pintavesien pitkän ajan tilastot. Tämä selittyy veden lämpövaraston tilavuudella (lämpökapasiteetti), ts. paksu lämmin vesikerros jäähtyy hitaammin kuin ilma.

Säät vaihtelevat kuitenkin suuresti vuodesta toiseen ja pintavesien lämpötila seurailee noin viikon viiveellä ilman lämpötilan muutoksia. Toisinaan meillä on pitkään elokuussa päivisin yhä helteistä säätä. Vaikka yöt toki alkavat jo jäähtyä, niin pintavesien jäähtyminen on lämpimän ja aurinkoisen sään jatkuessa hidasta. Uimavesien jäähtyminen elokuun alussa ei ole vuosittainen sääntö.

Lähteenä käytetty: Johanna Korhonen, 2002: Suomen vesistöjen lämpötilaolot 1900-luvulla. Suomen ympäristö Luonto ja luonnonvarat n:o 566.

Museoajolle mahtuu vielä mukaan!

24.-26.7.2015 MUSEOJUNALIIKENNETTÄ TURKU-UUSIKAUPUNKI

Perinteiset Turun ja Uudenkaupungin museojunat ajetaan tänä vuonna pe-su 24.-26.7. Perjantaina ja lauantaina ajetaan aamupäivä- ja iltapäivälähdöt Turusta. Sunnuntaina ajetaan vain aamupäivälähtö.

Aikataulut ja linkki ilmoittautumiseen: Haapamäen museoveturiyhdistys 

THL:n blogissa kirjoitus perusturvasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Tiedosta terveyttä ja hyvinvointia -blogissa on ajankohtaista ja asiantuntevaa kirjoittelua terveydestä ja hyvinvoinnista.

Perusturvan vahvistuminen 2010-luvun alussa uhkaa jäädä väliaikaiseksi

Suomessa säädettiin vuonna 2010 kansainvälisestikin ainutlaatuinen laki. Sen mukaan perusturvan riittävyys ja pienituloisten tulojen kehitys on arvioitava jokaisen vaalikauden päätteeksi.

Julkaisimme tätä tehtävää varten asetetun työryhmän kanssa viime helmikuussa arvion Kataisen-Stubbin hallituskauden vaikutuksista perusturvaan. Arvion mukaan hallituskauden aikana, vuosina 2011–2015 tehdyt verotuksen ja etuuksien uudistukset paransivat pienituloisten reaalituloja ja pienensivät tuloeroja.
Perusturvan taso korjattiin oikeastaan vasta 2010-luvulla reaalisesti samalle tasolle, millä se oli ollut ennen 1990-luvun laman leikkauksia. Vuosina 2011 ja 2012 toteutettiin eläkeläisten ja työttömien perusturvan sekä toimeentulotuen tasokorotukset. Niitä seurasi joukko pienempiä perusturvan parannuksia ja pienituloisia suosivia veromuutoksia. Yhdessä nämä paransivat perusturvan reaalista tasoa.

2010-luvun parannukset kuroivat kiinni 1990-luvun laman jälkeen alkanutta perusturvan heikentymistä myös suhteessa väestön yleisen tulotason kehitykseen. Eläkeläisten perusturvan taso oli pudonnut vuosina 1990–2010 lähes kolmanneksen suhteessa keskipalkkoihin. 2010-luvulla tehdyt perusturvan parannukset kuroivat kiinni tästä vajoamisesta lähes kaksi kolmasosaa. Vastaavasti työttömien perusturvan parannukset 2010-luvulla kuroivat syntynyttä kuilua keskipalkkoihin kiinni noin kolmanneksen. Tosin palkkojen kehityksen jäätyminen ja jopa lasku 2010–luvulla selittää osan perusturvan tason suhteellisesta paranemisesta.

Sipilän hallitusohjelman tulonjakovaikutuksista on jo tehty laskelmia. Eduskunnan tietopalvelun tekemien laskelmien mukaan hallitusohjelmassa esitetyt muutokset kasvattavat tuloeroja mittaavaa gini-kerrointa 0,35 prosenttiyksikköä vuoteen 2019 mennessä (Vihreä Lanka 11.6.).

Perusturvan riittävyyden arviointiraportin 2011-2015 mukaan Kataisen-Stubbin hallituskaudella tehdyt muutokset olivat pienentäneet gini-kerrointa 0,8 prosenttiyksikköä. Näitä kahta lukua voidaan verrata vain varauksella, sillä koko hallituskauden aikana tehtyjen reformien tulonjakovaikutukset voidaan arvioida vasta hallituskauden lopussa, kun tiedetään myös hintojen, työllisyyden ym. kehitys hallituskauden aikana.

Vuonna 2019 julkaistaan kolmas lakisääteinen perusturvan riittävyyden arviointiraportti. Silloin arvioidaan nykyisen hallituksen toimien vaikutukset perusturvan riittävyyteen ja tulonjakoon, samalla tapaa kuin kahden edellisen hallituksen.

Sipilän hallituksen hallitusohjelman ehdotusten perusteella on odotettavissa, että perusturvan niin reaalisen kuin suhteellisen tason kehitys ei jatku 2010-luvun jälkipuoliskolla samalla tapaa kuin vuosikymmenen alkupuoliskolla.

Yleinen arvio on, että hallitusohjelman esitykset lisäävät tuloeroja ja leikkaavat perusturvan ostovoimaa. Etuuksien indeksijäädytyksen kohdistuvat pääosin pienituloisiin, työnteon verotuksen keventäminen hyödyttää taasen pääosin muita kuin kaikkein pienituloisimpia.

Pasi Moisio
tutkimusprofessori
Sosiaalipolitiikan tutkimus, THL

Jussi Tervola
tutkija
Kelan tutkimusosasto, Kela

Lue lisää: THL 

TST Tempaisee – tule mukaan!

Vapaaehtoisia tarvitaan Työttömien Föri-risteily Aurajoella -tapahtumaan torstaina 27.8.2015. Tule mukaan tekemään ilmaistapahtumaamme – palkinnoksi saat hyvän mielen osallisuudesta sekä mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisille järjestettävään kiitosjuhlaan! Tarjolla tapahtumassa on ilmaista lohikeittoa ja hyvää musiikkia, joten jo niiden takia kannattaa tulla. Förillä risteillään klo 11 – 14 ja avustajia tarvitaan ennen ja jälkeen tapahtuman, mutta voit valita itsellesi sopivan työajan ja -määrän. Soittamalla Jarkolle saat lisätietoa tehtävistä.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset 20.8. mennessä joko sähköpostitse jarkko.korpela@tstry.com tai 044 7007 437.

föri-tapahtumavapaaehtoiset

Turun Sanomien Lukijoilta-palstalla kommentoidaan eläkeläisten asumistukea

Eläkeläisten asumistuki poistumassa

Hallitusohjelmassa kaavaillaan eläkkeensaajan asumistuen poistamista. Se merkitsee dramaattista pudotusta sadantuhannen eläkeläisen tuloihin. Kun nämä ihmiset sinnittelevät nyt juuri ja juuri nykyisen asumistuen avulla, putoavat he todelliseen köyhyysloukkuun, josta muun muassa EU on jo moittinut Suomea.

Pienituloiset eläkeläiset saavat nyt takuueläkkeenä noin 750 euroa. Tämä koskee erityisesti naisia, joilla on ollut pienet ansiot tai jotka ovat olleet kokonaan pois työelämästä hoitamassa perhettä ja lapsia.

Esimerkkitapauksessa, jossa eläkeläinen saa takuueläkkeen 750 euroa, maksaa vuokraa 550 euroa ja 20 euroa vesimaksua, saa hän nyt eläkkeensaajan asumistukea 434,56 euroa. Muutoksen jälkeen asumistuki olisi 314,40 euroa. Pudotus on yhteensä 120,16 euroa.

Käteen jäävä osuus on nyt 634 euroa, muutoksen jälkeen vain 515 euroa. Siitä pitää riittää rahaa sähköön, vakuutuksiin, puhelimeen, nettiyhteyteen, ruokaan, lääkkeisiin, muuhun terveydenhoitoon ja hoivaan sekä puhtauteen ja henkilökohtaiseen hygieniaan.

Muutos merkitsee sitä, että eläkeläiset joutuvat toimeentulotuen hakijoiksi, joka toistuu kuukausittain. Tarvitaan tiliotteet, kuitit ja muut tositteet, jotta seuraavalle kuukaudelle voi hakea toimeentulotukea.

Käteen jäävä osuus pudotuksen jälkeen jäisi alle sen, minkä laki määrittelee toimeentulotuella elämiseen käytettävissä olevan määrän minimiksi. Kyseinen summa merkitsee jatkuvaa sinnittelyä köyhyysrajan alapuolella.

Toimeentulotuen hakijoiden määrän raju lisäys tämän johdosta tulee vaikuttamaan myös merkittävästi kuntien talouteen, joka muutoinkin on hallitusohjelman mukaan vaikeutumassa entisestään.

Osa eläkeläisistä on jo tiedostanut asian. Muiden muassa lukuisat eläkeläisyhdistykset eri puolilla maata ovat järjestämässä linja-autoja matkalle Helsinkiin osoittaakseen asian johdosta mieltään suurmielenosoituksessa lauantaina 22. elokuuta.

Eiku… eli korjauksia annettuihin tietoihin

Viikkotiedotteessa sekä maanantain Turun Sanomien yhdistyspalstalla on virheellistä tietoa koskien Kotisivun teko -kurssin ensimmäistä ryhmää. Tämän ryhmän kohdalta kurssi on jo päättynyt, eikä siis torstaina 23.7. enää kokoontumista ole.

Kaikesta huolimatta tiedotus toivottaa kaikille hyvää viikkoa!

Ota sunnuntaina suunnaksi sivistys

”Kenkien moitteeton hoito vie helposti siihen, että jalkojen hoito laiminlyödään. Samoin on sielun ja käytöksen laita: Teeskentelevä käytös syntyy persoonallisuuden kustannuksella.” (August Pyölniittu)

Joko tunnet ”Paimion viisaan”, eli August Pyölniitun? August Pyölniittu (1887 – 1979) oli paimiolainen itseoppinut tiedemies ja kyläoriginelli, joka jätti jälkeensä suuren määrän käsikirjoituksia (päiväkirjan, keksintöjä, laskelmia, esseitä ja muistiinpanoja). Hän sai jo elinaikanaan lempinimen ”Paimion viisas”.

Pyölniitun elämään ja kirjoituksiin voit tutustua August Pyölniitun museossa, joka on avoinna heinäkuun sunnuntaisin klo 12–15, Varsinais-Suomen museopäivänä elokuun lopulla ja tilattaessa. Talviaikaan museo on suljettuna.

osoite: Maljamäentie 132, 21530 PAIMIO
puhelin: 050 523 4632
sähköposti: touristinfo@paimio.fi

Vielä ehtii Lääninvankilaan

Turkulainen taiteilijajärjestö Arte ry on avannut Turun entisen Lääninvankilan taiteen käyttöön kolmeksi viikoksi heinäkuussa ( 11.7. – 31.7. ) 2015. Lääninvankilassa esillä olevan taiteen lisäksi monenlaisia tarinoita voi lukea vanhan vankilan sellien seiniltä. Mukana mm. Anna Breu, Arte, Atte Uotila, Galleria Huuto, Marnic Circus, NABB+TEERI, Oksasenkatu 11, SIC ja Videokaffe. Kakolanmäellä sijaitsevaan näyttelyyn on vapaa pääsy.

TILA + TAIDE + KESKUSTELU

Valtio+:ssa kohtaavat vankilatila, joka edustaa totaalista kontrollia sekä pakkovaltaa yksilöä kohtaan ja taide, joka on luonteeltaan rajoja rikkovaa ja ainakin ideaalisti ‘vapaata’. Paradoksaalisen yhtälön vastapuoliksi asettuvat siten ajatus vapaasta tilasta ja sanasta sekä toisaalta kontrollin ja vallan teemat. Valtio+ lainaa nimensä järjestelmältä, plus-merkki sanan perässä sen sijaan viittaa rakennuksen muotoon ja avoimeksi jäävään lisämääreeseen.

Arte kutsui mukaan myös muita taiteilijavetoisia gallerioita, kollektiiveja ja yksittäisiä taiteilijoita, joille tarjottiin mahdollisuus lähestyä tilaa vapaasti taiteen keinoin. Samanaikaisesti vankilan edellisten asukkaiden jättämät jäljet asettuvat dialogiin tilaan tuotujen ja rakennettujen teosten kanssa.

Osoite: Kakolankatu 14, Turku
Vanha lääninvankila on punatiilinen, muurein ympäröity rakennus Kakolanmäellä

 

TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ: