Perjantaina 9.10. poikkeus Infon aukioloaikaan

Toimintakeskuksen Info suljettu poikkeuksellisesti  henkilökunnan koulutuksen vuoksi

Luentotilaisuus 12.10. klo 13-15

nettivaikut

Ystävää etsitään!

Tukiystävätoiminnan seinämainos TST ry 29.10.2015

http://www.vanhustuki.fi/tukiystavatoiminta/

Tänään torstaina

Torstaina 8.10. ei ole lauluryhmä Aina Duurin harjoituksia. Sen sijaan tänään vietetään Naisten Iltaa klo 18 – 21. Ruokaravintola KasarmiTallin tapahtumassa tarjoilua ja monipuolista ohjelmaa naisille. (Sisäänpääsy vain ennakkoon ostetuilla lipuilla).

Tiedotus sulkee ovensa poikkeuksellisesti jo klo 14.30. Pahoittelemme asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 

Väkertäjät vauhdissa

nettivakertajat-4

Sukkelat Silmukat tämän viikon kokoontuminen jo klo 10

Sukkelat Silmukat -neulekerho kokoontuu keskiviikkona 7.10. poikkeuksellisesti jo klo 10 alkaen Hissun synttäreiden johdosta!

Tietopaketti THL:n sivulla – tutustu aiheeseen Turvapaikanhakijat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolle on koottu kattava tietopaketti turvapaikanhakijoista. Tähän varsin ajankohtaista aihetta käsittelevään tietopakettiin on kerätty tietoa turvapaikanhakijoiden terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista sekä niihin liittyvästä lainsäädännöstä.

Kuka on turvapaikanhakija

Turvapaikanhakija on henkilö, joka hakee kansainvälistä suojelua vedoten vainoon tai muuhun vaaraan kotimaassaan tai pysyvässä asuinmaassaan.

Kuka on pakolainen

Pakolainen on henkilö, joka on saanut Suomessa turvapaikan siksi, että hän on vaarassa joutua kotimaassaan vainon uhriksi. Ulkomaalaislaissa on säännökset myös eräistä pakolaisasemaa täydentävistä kansainvälisen suojelun muodoista. Keskeisimmät näistä ovat toissijainen suojelu ja humanitaarinen suojelu, joita voidaan antaa henkilölle, joka on paennut kotimaastaan sodan tai muun aseellisen selkkauksen vuoksi.

Pakolaisille kuuluvat  kaikki kunnan asukkaan oikeudet ja palvelut, mukaan lukien vastaavat terveyspalvelut kuin mitä kunnan tulee järjestää muillekin asukkailleen.

Lue lisää: THL

Viisumivapaa risteily Pietariin 23.-25.11.2015

nettipietari

Kauko Röyhkän radiohaastattelu Radio Robin Hoodissa

Kuuntele Työttömien Föri-risteilyn 27.8.2015 taltioitu radiohaastattelu Radio Robin Hoodissa.

Kooste tähtiartisti rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkä kuunneltavissa nyt Radioryhmän sivuilta:

www.koti.mbnet.fi/seniorit/seniorit.html

Vauhti päälle välityömarkkinoilla – Suomen Välityömarkkinat ry

Suomen Välityömarkkinat ry on perustettu Tampereella 01.10.2015.

Suomen Välityömarkkinat ry tarjoaa pitkäänkin työtä hakeneille  vaihtoehtoisen mahdollisuuden työelämäosallisuudelle, toimien yhdistyskentän yhteistyöelimenä huomioiden,  että vaikuttava yhteiskunnallisesti kannattava työllistäminen lähtee tämän päivän ja tulevaisuuden työelämän tarpeista.

Työministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiaisen kertoman mukaan tämän hetkinen laaja työttömyys (työttömät työnhakijat ja palveluissa olevien yhteismäärä) käsittää lähes 500 000 ihmistä, heijastuen myös heidän perheenjäseniinsä.

Suomen Välityömarkkinat ry:n puheenjohtajaksi valittiin Eija Tuohimaa Jyväskylästä ja varapuheenjohtajaksi Joe Majanen Turusta.

Lisätietoja antavat:

Eija Tuohimaa
Puheenjohtaja
Suomen Välityömarkkinat ry
040 595 6504

Joe Majanen
Varapuheenjohtaja
Suomen Välityömarkkinat ry
044 7007 422

Perinteinen tietokilpailu 29.10.

nettitietokilpailu-3

Korjaus TST-KUVAAJIEN ja RADIORYHMÄN kokoontumispäivään

TST-KUVAAJAT ja RADIORYHMÄ kokoontuvat keskiviikkoisin 14.10. lähtien , eikä siis 7.10. kuten ennakkotiedoissa oli. Pahoittelemme virheellistä informaatiota.

Menovinkki sunnuntaille: Olavi Virta soi Vanhalla Raatihuoneella

Vanha Raatihuone täyttyy Olavi Virran sävelistä sunnuntaina 4.10. klo 15 alkaen, kun Turun KaraokeKlubi juhlistaa Virran syntymän satavuotisjuhlavuotta esittämällä suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita suositun taiteilijan tuotannosta.

Konsertin ohjaa sekä juontaa Eira Pekola. Konsertti alkaa klo 15.

Vapaa pääsy, ohjelma 3 €. Tervetuloa!

Musiikkia ja runoa Vanhalla Raatihuoneella

 

TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ:
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Markkinataloudesta osallisuustalouteen -luento Pääkirjastossa

Lauantaina 3.10. klo 12 – 14 pidetään Pääkirjaston  Studiossa luento osallisuustaloudesta.

Osallisuustalous on kunnianhimoinen, vapaushenkinen taloustieteellinen malli – ilman markkinoita. Tervetuloa luennolle kuulemaan markkinoiden ydinongelmista ja oppimaan perusteet osallisuustaloudesta.

Puhujat:
Antti Jauhiainen, Parecon Finland pj., KM
Aki Tetri, tutkija, VTM

Linkit:
Osallisuustalous
Participatory Economics

TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ:
Turun kaupunginkirjasto
(Linnankatu 2, Turku)

 

Eroon selkäkivuista?

TULElogoYhdellä sun toisella selkä on ollut joskus kipeänä. Ja jos se joskus on ollut niin arka, ettei meinaa vuoteestaan ylös päästä, osaa arvostaa oireettomuutta. Parasta olisi tietysti muistaa pitää jatkuvasti huolta selästään.

TST ry:llä on suunnitteilla selän hyvinvointiin keskittyvä toiminnallinen ryhmä työikäisille yhteistyössä Turun TULE-tietokeskuksen kanssa. Tapaamiskerrat pidetään TST:llä ja ne ajoittuvat marras-joulukuuhun.

Jos olet kiinnostunut liittymään ryhmään, niin ilmoittaudu pikaisesti Infoomme. Kerro myös, oletko kärsinyt selkäkivuista vai haluatko ennaltäehkäistä ongelmia. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään kaksi erillistä ryhmää huomioiden osallistujien terveystilanteen.

Lisää infoa TULE-tietokeskuksen toiminnasta

Terveys- ja hyvinvointikeskustelut alkavat taas!

nettihyvinvk-2

Avoimien ovien päivä talkkariprojektin pajalla perjantaina 2.10.

Turun pientalosäätiön talkkariprojekti on tällä viikolla viettänyt Turun Te-toimiston kanssa avoimia ovia toimistolla ja pajalla Pop Up -tapahtumien merkeissä. Positiivisesta palautteesta johtuen talkkariprojekti päätti pitää 1-vuotissynttärit ja avoimien ovien päivän kaikille yhteistyökumppaneille, omakotiyhdistyksille sekä muille toiminnasta kiinnostuneille.

Tervetuloa avoimien ovien päivään pajalle perjantaina 2.10. klo 9- 15. Tule hörppäämään kupillinen kahvia ja tutustumaan toimintaan! Paja on ollut auki nyt yhden vuoden ja sen kunniaksi pajan ovet avataan yhteistyökumppanien ja muiden kiinnostuneiden nähtäväksi.

Turun pientalosäätiön hallinnoima Talkkariprojekti työllistää Turun ja lähikuntien pitkäaikaistyöttömiä. Palkkatuetut kotitalkkarit toimivat omakotiyhditysten alueilla Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa. Työkokeilijoita työllistetään puolestaan Leaf Centerillä sijaitsevalla työpajalla, jonka tarkoituksena on tukea talkkaritoimintaa ja palvella omakotiyhdistysten talkkariasiakkaita.

Pajalla harjoitetaan erilaisia kädentaitoja mm. pienimuotoisista puutöitä, entisöidään huonekaluja ja tuunataan uusia, toteutetaan käsityö- ja taideprojekteja ja korjataan myös pienkoneita. Pajalla panostetaan kierrätysmateriaalien uusiokäyttöön ja jokaiselle työkokeilijalle suunnitellaan työtehtäviä omien kykyjen ja urasuunnitelmien mukaan.

Pajan osoite: Leaf Center, Kärsämäentie 35, B-rappu, 3.krs. Alaovella TPK-opasteet kolmanteen kerrokseen, olemme samalla käytävällä Kärsämäen Valinnan ja pyöräverstas Recykkelin kanssa.

http://www.talkkariprojekti.eu/

Keskiviikon Tietokilpailun tulokset

 

Sijoitus Nimi Pisteet
1. J. Kinnunen 15
1. Kalle Seitovirta 15
3. M. Skippari 14
4. Mara Vanhanen 13
5. Satu Kaarmela 12
6. ”Luru” 11,5
7. K. Karhu 11
7. Saima T. 11
9. Ismo 10,5
10. Irmeli Lounamaa 10
11. Helena H. 9,5
12. Teuvo Tikkanen 7,5
13. Reijo Rantanen 6
14. Esko Malinen 5,5
14. Niki Tinnis 5,5
16. Henna 3,5

Tietotuvan isäntä kiittää kaikkia kisaan osallistuneita! Erityiskiitos menee KasarmiTallille, joka tarjosi pullakahvit kisailijoille. Mukavasta yllätyksestä toivutaan yhä, kerrotaan Tietotuvan suunnalta.

Linkki: Tietokilpailun kysymykset ja vastaukset

Lue köyhyystutkija Maria Ohisalon uusin blogiteksti

Heikoimpien leimaaminen ja häpäisy ei nosta Suomea

Viime kuukausien yhteiskunnallisessa keskustelussa on ollut vahva naming, blaming ja shaming -henki. Keskustelupalstoilla ja iltapäivälehdissä, mutta myös maamme hallituspuolueiden riveistä on nimitetty Eurooppaan saapuvia avuntarvitsijoita elintasosurffareiksi, onnenonkijoiksi ja vapaamatkustajiksi – avuntarvitsijoita on syytetty muiden siivellä elämisestä, laiskuudesta ja kyvyttömyydestä auttaa itse itseään.

Yhtäältä tämä summaa viimeaikaista keskustelua Suomestakin turvapaikkaa hakevista avuntarvitsijoista. Toisaalta samanlainen retoriikka on kohdistunut myös suomalaisiin huono-osaisiin, koulupudokkaisiin, työttömiin, päihdeongelmaisiin, lyötyihin ja syrjäytettyihin.

Suomen hallitus on esittänyt muun muassa koulutukseen, varhaiskasvatukseen, sosiaaliturvaan ja kehitysapuun kaavailemansa leikkaukset pakkovalintoina. Samalla se on väittänyt, että kyse ei ole ollut arvovalinnasta. Väite on kuitenkin helppo kumota, sillä myös muita keinoja saada Suomi nousuun on esitetty. Esimerkiksi Islannin talouskurjimuksesta noustiin tekemällä arvovalinta, jossa juuri pienituloisia turvanneen kriisinhoidon seurauksena tuloerot pienenivät, työttömyysturva parani ja köyhyys väheni. Avuntarvitsijoita ei tarvitsisi häpäistä karsimalla palveluita ja sosiaaliturvaa, kenenkään ei pitäisi hyvinvointivaltiossa joutua asumaan taivasalla tai turvautumaan jatkuvasti leipäjonoihin.

Lue koko kirjoitus: Maria Ohisalon kotisivuilta

VTM Maria Ohisalon luento Kuka seisoo leipäjonossa? Ruoka-apua 2010-luvun Suomessa osana Köyhyys Suomessa -luentosarjaa torstaina 1.10. klo 14.30 – 16.00 Turun suomenkielisen työväenopiston luentosalissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy! 

Karibian risteilylle ehtii vielä ilmoittautua

Työttömän Karibian -risteilylle eli piknik-risteilylle Maarianhaminaan ja takaisin ehtii vielä ilmoittautua! Ilmoittautumisaikaa on perjantaihin 2.10. klo 16 saakka, ja mukaan mahtuu vielä 30 jäsentä. Risteily on tarkoitettu vain aikuisille jäsenille.

Ke 14.10. TST – Karibia -risteily eli piknik-risteily Maarianhaminaan ja takaisin. Aikataulu: klo 8 kokoontuminen Viking Linen terminaalin toisessa kerroksessa. Matka Amorellalla alkaa 8.45, laivalla keskustellaan yhteisesti Välityömarkkinat-teemasta. Klo 14.10 laivanvaihto Maarianhaminassa, takaisin tullaan Viking Gracella. Matkan hintaan sisältyvä Buffet-ruokailu Gracella. Takaisin Turussa ollaan klo 19.50. Ilmoittaudu mukaan piknik-risteilylle ja maksa matkalippusi Infossa.

TST ry – Toimintaympäristö Sinulle – infotilaisuus uusille jäsenille

Tiistaina 6.10. klo 9.00 – 10.30 TST ry – Toimintaympäristö Sinulle – infotilaisuus uusille jäsenille A-kerhohuoneessa. Tervetuloa!