Kimmokeinfo pääkirjastossa 26.1. klo 15–16

Kimmoke

Kimmoke on etuusranneke, joka tarjoaa monipuolisia ja edullisia (39€/6kk) vapaa-ajan mahdollisuuksia peruspäivärahalla tai kelan tietyillä tuilla oleville turkulaisille.

Tietoa Kimmokkeesta ja rannekkeen tulevista eduista annetaan pääkirjaston Studio-tilassa (uuden osan pääovien läheisyydessä) torstaina 26.1. klo 15–16. Myös palautetta, toiveita ja ideoita otetaan vastaan.  Tilaisuus on tarkoitettu sekä uusille Kimmokkeesta kiinnostuneille että nykyisille kimmokelaisille. Paikalla on Kimmoke-työryhmän jäseniä niin liikunnan kuin kulttuurinkin puolelta. Kahvitarjoilu.

Safe-hankkeen kysely yli 50 v. työttömille

keyboard-824317_640Oletko yli 50-vuotias työtön?

NordPlus Adultin rahoittama Safe-hanke kerää kyselyllään tietoa 50 vuotta täyttäneiden työttömien taidoista ja suhtautumisesta yrittäjänä toimimiseen. Kysely tehdään Pohjoismaiden ja Baltian alueella. Tulosten perusteella suunnitellaan kohderyhmälle sopivaa koulutusta, jonka tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Vastausaikaa on 27.1. saakka. Kyselyyn pääset tästä.

Oili Niittynen kertoo Safe-hankkeen kyselystä lisää torstaipalaverissa 19.1. klo 10.

Rahaa jaossa jäsentoiminnoille

rahoja jäsentoiminnoille

Jäsentoimintojen vetäjät voivat  toimittaa toimintasuunnitelmat ja toiminnan budjettiesitykset osoitteeseen taimi.rasanen(a)gmail.com tai jättää infoon osoitettuna Taimi Räsäselle. (Henriika Hyry on välittänyt hänelle lähetetyt tiedot jo eteenpäin.)

TST ry:jäsentoimintojen osarahoitusosuudet päätetään 26.1.2017 heti torstaipalaverin jälkeen noin klo 11 lähtien Torstaihuoneessa. Tervetuloa!

Töihin TST:lle?

TST ry:n eri työpisteissä avautuu muutamia palkkatukityöpaikkoja vuoden vaihteessa. Jos olet ollut työttömänä 24 kuukautta viimeisen 28 kk:n aikana (=100%:n palkkatukimahdollisuus) ja olet kiinnostunut vahvistamaan osaamistasi Työllä tehden -hankkeemme osa-aikaisissa työtehtävissä joko

työlista

Atk:n, kassan ja kirjanpidon, Infon ja asiakaspalvelun tai tiedotuksen  alalla tai toimimaan vahtimestarina jäsentemme parissa, voit olla etsimämme henkilö.

Kirjoita lyhyt yhteenveto koulutuksestasi ja tähänastisesta työkokemuksestasi (CV) ja lähetä ne yhteystietoinesi: teija.leppamaki@tstry.com tai soita 044 7007 423.

Mainitse myös mitä paikkaa haet. Toimi nopeasti. Haastattelemme hakijoita viikoilla 1-3/2017.

 

 

Turun Seudun TST ry:n toimintakeskuksen ruokaravintola KasarmiTallissa on palkkatukityöpaikkoja ruokapalvelutyöntekijöille. Työ on fyysisesti melko vaativaa, joten edellytyksenä on kohtuullinen kunto! Työaika on 4h 50 min/päivä.

Jos kiinnostuit ja täytät edellytykset palkkatukeen (24 kk työttömyyttä 28 kk aikana palkkatukea edeltävältä ajalta), ota yhteyttä keittiöpäällikkö Tuula Lempiseen puh. 044 7007 426 (arkisin klo 8–15).

Palkkatukityöpaikka tarjolla Perhetalo Heidekenissä

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:ssä on tarjolla aula- ja kokousemännän työtehtävä täysimääräiseen palkkatukeen oikeutetulle henkilölle. Täysimääräiseen palkkatukeen on oikeutettu henkilö, joka on ollut viimeisen 28 kk:n aikana vähintään 24 kk työttömänä. Työsuhteen kesto on 6 kk, ja työaika on 24 t / vko.
Työpaikka on Perhetalo Heideken (Sepänkatu 3, 20700 Turku).

Aula- ja kokousemännän työtehtäviin kuuluu:
– tilaisuuksien ja kokouksien järjestelyt ja tarjoilut
– kokous- ja koulutustilojen tilavaraukset
– Perhetalon asiakkaiden ja työntekijöiden opastus
– toimitilojen yleisen siisteyden ja järjestyksen ylläpito
– erilaiset avustavat toimistotehtävät (kopiointi, postitus, arkistointi yms.)

Työ alkaa sopimuksen mukaan. Työsuhde toteutuu, mikäli järjestölle myönnetään täysimääräinen palkkatuki henkilön palkkaamiseen.

Lsj Logo 2Lisätiedot Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n hallinto- ja kehittämispäällikkö Johanna Syrjäseltä
johanna.syrjanen@vslapset.fi, puh. 044 5355 139

Uutta! Levyraati ma 18.1.

levyraati 18.1

Ensimmäinen Minnan levyraati pidetään ke 18.1. klo 13 Kotipesähuoneessa. Levyraatiin osallistuvat voivat kukin valita Youtubesta yhden kappaleen, joka arvostellaan. Menestyneistä kappaleista laaditaan TST top 5 -lista.

Sukkelat silmukat kokoontuu 19.1. alkaen

ensimmäinen kokoontuminen

Sukkelat Silmukat kokoontuu Muistolassa (Linnankatu 41) joka torstai klo 12.30–14.30 alkaen 19.1.

Pahoittelemme henkilökunnan hetkellistä vähyyttä!

frog-1339904_640

Uuden vuoden käynnistyttyä TST:n työntekijämäärässä on toistaiseksi vajausta, mikä saattaa näkyä mm. infon toiminnassa.

Pahoittelemme tilannetta ja pyydämme kärsivällisyyttä!

Katsaus uskontoihin alkaa 16.1.

Katsaus uskontoihin

A-kerhohuoneessa klo 12–13.30 Anu Hinkkuri esittelee maailman uskontokuntia kolmena maanantaina: ma 16.1. Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot, ma 23.1. Lähi-idän uskonnot, ma 30.1. Aasian uskonnot.

Matka Ateneumiin ja Hakasalmen huvilalle pe 3.2.2017

Ateneum ja Hakasalmen museo

Matka Helsinkiin, Modiglianin taidenäyttelyyn Ateneumiin ja Hakasalmen empiretyylin huvilalle Töölönlahden tuntumaan. Lähtö klo 9.15 Kanslerintieltä ja klo 9.30 ortodoksikirkolta. Lounas ravintola Manalassa klo 12.30–13.30. Paluu Turkuun noin klo 19. Hinta 40 € / jäsen, 56 € / avec. Hintaan sisältyy bussimatkat, ruokailu,  sisäänpääsymaksut ja opastus Hakasalmen huvilassa. Mukaan mahtuu 25 henkilöä. Ilmoittautumiset infoon pe 27.1. mennessä!

 

Retkeä Lahden Salpausselän kisoihin ei järjestetä

Retki Lahden Salpauselän kisoihin 25.2. peruuntuu vähäisen kiinnostuksen vuoksi.

12.1. olleen tietokilpailun tulokset

Tietotupa kiittää kaikkia tietokilpailuun osallistuneita!
Sijoille 1.–3. päässeet voivat lunastaa voittonsa infosta.

Sijoitus Nimi Pisteet
1. J. Kinnunen 18
2. Kalle Seitovirta 15 ½
3. Irmeli Lounamaa 12 ½
3. Jorma Tamminen 12 ½
5. Timo Saloranta 11 ½
6. Ilkka Hoviseppä 10 ½
7. Tuula Lempinen 10
7. Ulrica Baumert 10
9. Seppo Blomquist 9 ½
9. Teuvo Tikkanen 9 ½
11. Esko Malinen 9
11. Vihtori Tinnis 9
13. Kimmo Nyyssölä 8
13. Atte Rajalin 8
15. Vesa Vihriä 6
16. Veikko Joenperä 5 ½
17. Janne 4

Torstaihuoneessa lauletaan pe 27.1.

tammikuun karaoke

Outioke-Karaoke Torstaihuoneessa 27.1. klo 17–21. Tilaisuudessa myytävänä kahvia 20 snt/kuppi, ja jos haluat tarjoilun, maksa infoon 3 € infoon 25.1. mennessä. Tervetuloa laulamaan ja / tai yleisöksi! 

Liikuntaa maanantaista lähtien

Liikunta käynnistyy 16.1.

Kevätkauden liikunnat käynnistyvät TST:llä viikolla 3. Voit perehtyä liikuntatarjontaan esim. kotisivujemme viikkotiedotteessa.

Turun Seudun TST ry:n hallitus 2017–2018

Listan Turun Seudun TST ry:n hallituksen jäsenistä löydät täältä.

Ei uusia ajanvarauksia keskusteluapuun

kasvot_2Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi opiskelevan Päivi Arvolan kahdenkeskisiin keskusteluapu-tuokioihin ei voi toistaiseksi varata uusia aikoja.

Tietoa Työllä tehden- ja Digiolkkarista työelämään -hankkeista

Turun Seudun TST ry.:ssä käynnistyi vuoden alusta kaksi uutta hanketta.

Työllä tehden -työllistämishanke on suunnattu sellaisille vuoden tai kaksi vuotta työttöminä olleille työnhakijoille, joilla on oma selkeä motivaatio työllistymiseensä.  Hanke tarjoaa räätälöidyt työllistymispolut, ja tavoitteena on työ-, koulutus- tai työkokeilupaikan löytyminen jakson päätyttyä. Lue lisää täältä.

TE__LA10_te1logo___B3___RGBtku_cLtst-logo-kirjaimilla-rgb

Digiolkkarista työelämään -hanke on suunnattu ensisijaisesti Pansio-Pernon alueella asuville yli 54-vuotiaille työnhakijoille. Hankkeen työnhakupajoissa perehdytään mm. tietokoneen ja netin käyttöön, sosiaalisen median käyttöön, CV:n tekemiseen sekä tehdään yritysvierailuja alueen yrityksiin. Lue lisää täältä.

Vuosi 2017 toi muutokset Kelan maksamiin etuuksiin ja tukiin

Kela

Vuoden vaihtumisen myötä lähes kaikkien Kelan etuuksien euromäärät ovat muuttuneet, kun kansaneläkeindeksi on jäädytetty ja leikattu 0,85 % vuoden 2016 tasosta. Tämä toimenpide vaikuttaa kansaneläkkeisiin ja takuueläkkeisiin sekä muun muassa työttömyysturvalain mukaiseen peruspäivärahaan, työmarkkinatukeen ja lapsikorotukseen. Työttömyysturvaan on tullut runsaasti muitakin muutoksia.

Isoin muutos on tapahtunut perustoimeentulotuessa, sillä se on siirtynyt kunnista Kelan hoidettavaksi. Merkittävä muutos on myös perustulokokeilu, jonka testaajiksi on valittu satunnaisotannalla 2 000 suomalaista työtöntä.

Klikkaamalla tätä pääset Kelan sivuille lukemaan muutoksista tarkemmin!

Perustulokokeilusta kokemuksia

Vuoden alusta alkaneeseen bank-note-1463132_640perustulokokeiluun
on valittu osallistujiksi 2000 työtöntä ympäri Suomen.

Jos tulit valituksi kokeiluun ja haluaisit jatkossa jakaa kokemuksesi lehtijuttua varten, ota yhteyttä TVY:n järjestösihteeri Juha Keräseen: juha.keranen@tvy.fi tai 040 547 7090.

Kurssimaksujen hyvitys historiaan

Vuoden 2017 alusta TST ry ei enää myönnä jäsenilleen hyvitystä Auralan kansalaisopiston tai Turun suomenkielisen työväenopiston suoritetuista kurssimaksuista.

Vielä mahtuu mukaan elämänhallinnan ja painonhallinnan vertaistukiryhmiin!

elämänhallinnan ja painonhallinnan vertaistukiryhmät

Elämänhallinnan ja painonhallinnan vertaistukiryhmissä käsitellään luottamuksellisesti ja tasavertaisesti omia kokemuksia ja omien tavoitteiden esteenä olevia asioita. Jos haluat osaksi vertaistukiryhmää, ota yhteyttä taimi.rasanen(a)gmail.fi tai jätä Taimi Räsäselle viesti infoon. Ryhmien alkamisajankohdat ilmoitetaan osallistujille henkilökohtaisesti tammikuun alussa. Molemmissa ryhmissä on muutamalle kiinnostuneelle vielä tilaa!