TST-TEXVEX ON KIINNI MA 29.8.

TST-TEXVEX ON KIINNI MA 29.8.
KOULUTUSPÄIVÄN VUOKSI

VIIKKOTIEDOTE HUKASSA?

TST:stä riippumattomista syistä johtuen jotkin jäsenemme eivät ole saaneet sähköpostiinsa viikottaista viikkotiedotetta. Olemme tästä pahoillamme ja yritämme parhaamme mukaan saada asian oikealle tolalleen. Viikkotiedotteen löytää TST:n kotisivuilta ajankohtaista valikosta.

 

TST-KARIBIA Piknik-risteily

TST-KARIBIA Piknik-risteily
Keskiviikkona 12.10.

JO-JO Teatterin ennakkoesitys SINUN KANSSASI!

Huumorilla höystetty tarina Hilmasta, ajan kulumisesta ja ikääntymisestä.

Lue lisätietoja näytelmästä

sinun-kanssasi-jo-jo-teatteri-ennakko-14-9

Jo-Jo Teatteri SINUN KANSSASI
Ohjaus Tuulia Lindholm

Ennakkoesitys ke 14.9.2016 klo 19. Liput 6 €, kahvi + pulla 1 €.
Esityksen kesto noin 1 tunti, ei väliaikaa

TST:läisille varattu 25 lippua. Viimeinen ilmoittautuminen
ja maksu infoon 8.9. mennessä.

Retki Tampereelle on siirtynyt to 22.9.!

HUOMIO! Tampereen retki siirtynyt

LAURI VIIDAN PISPALA JA KALEVANKANKAAN HAUTAUSMAA torstaina 22.9.2016.

Matkaa taitetaan Lauri Viidan jalanjäljissä mm. Pispalassa opastetulla kierroksella ja vieraillaan hänen kotimuseossaan. Ennen lounasta tehdään lyhyt kävelyretki Matti Kontion opastamana Kalevankankaan hautausmaalla mm. Lauri Viidan, Juicen, Veikko Sinisalon, Väinö Linnan ja Eeva-Liisa Mannerin haudoille sekä tutustutaan Kalevan kirkkoon eli ”Siiloon”. Retken lopuksi pistäydytään Pyynikin näkötornilla, jossa on mahdollisuus nauttia kuulut munkkikahvit.

Lähtö Kanslerintieltä klo 7.45 ja Ortodoksikirkolta klo 8. Paluu Turkuun n. klo 18.30. Mukaan mahtuu 19 henkilöä. Ilmoittautuminen ja maksu Infoon. Matkan hinta: 38 € jäsenille, jäsenen kanssa matkustavalle avecille 50 €. Hintaan sisältyy bussimatkat, opastettu tunnin kiertoajelu, Lauri Viita -museon opastus ja pääsymaksu, opastus hautausmaalla, lounas noutopöydästä sis. kahvin.

 

TST ry:n IT-osastolle työkokeiluun

Tarjoamme työkokeilumahdollisuutta IT-osaajalle tai alan harrastajalle yhdistyksemme toiminnassa.

Lisätietoja: työvalmentaja Susanna Ylitalo 044 7007 438

 

Työkokeiluun TST:lle?

toimisto

Oletko tarkka ja ripeä, etkä pelkää puhelinta ja tietokonetta?

Turun Seudun TST ry:n Infossa ja kassassa tarjotaan työkokeilumahdollisuutta asiakaspalvelusta kiinnostuneelle henkilölle.

Jos sinulla on halu ja mahdollisuus osallistua työkokeiluun (1-6 kk), ota yhteyttä Anne Kairavuohon: anne.kairavuo@tstry.com tai 044 7007 429

Työkokeilupaikkoja TST-Texvexissä

Harrastatko käsitöitä? Osaatko käyttää ompelukonetta?

TST-texvex_ovelle 520x200

TST-Texvexissä on työkokeilupaikkoja tarjolla henkilöille, joita kiinnostavat erilaiset kädentaidot (ompelu, virkkaus, neulominen, askartelu).

Etsimme myös tekstiilinkäsittelijöitä lajittelutyöhön sekä myyjiä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Päivi Lintula: puh. 040 129 7650 tai paivi.lintula(ät)tstry.com
Hanna Manninen: puh. 040 129 7670 tai hanna.manninen(ät)tstry.com

Epäilijöiden klubi ma 12.9. klo 11 Tietotuvassa

epailijat

Joe Majasen uusin blogikirjoitus

SOTE EI OLE TESO

Valtioneuvosto on laittanut sosiaali- ja terveyshuollon uudistusprosessin ja maakuntien perustamisen alustavat lakiluonnokset liikkeelle. Uudistuksen keskeiset lait tulevat olemaan maakuntalaki, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki, voimaanpanolaki ja maakuntien rahoituslaki.

Varsinais-Suomessa uudistuksen valmistelun organisointi on jo varmasti järjestäytymisvaiheessa. Kentälle on tihkunut kuitenkin niukalti tietoa, miten Turussa edetään ja ketkä asiantuntijoista pääsevät vaikuttamaan asioiden kehittämiseen ja niin edelleen.

On selvää, että tulevassa Sote-valmisteluryhmässä tulee olla riittävästi osaamista kokonaisuuden kannalta. Toistan kokonaisuuden kannalta! Sivusta seuraajana olen pannut merkille, että Sote-toiminnan tekemisissä sosiaalityön asiantuntemus ja osaaminen on ollut korostuneen pienessä roolissa. Monien mielestä silmiin pistävää on ollut, että sosiaaliasiat on jyrätty mitättömiksi kokonaisuuden kannalta.

Turussa on jatkossa pidettävä huolta, että sosiaalihuoltotyö ei saa enää jäädä Sote-uudistuksessa terveyshuollon jalkoihin. Lähtökohtana tulee olla tasavahva edustusto valmistelutyöhön, jotta vanha epätasapaino työnjaossa ei enää tule toteutumaan.

Pelkona on, että Sotessa keskitytään taas voittopuolisesti terveydenhuollon problematiikkaan ja resursointiin. Pitää muistaa, että kyseessä on nimensä mukaisesti Sosiaali- ja terveyshuollon uudistus. Sote ei tarkoita pelkästään terveydenhuoltouudistusta, muuten uudistuksen nimi olisi Teso.

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksessa ei missään nimessä saa unohtaa, että osaavalla ja toimivalla sosiaalihuoltotyöllä vähennetään merkittävästi terveydenhuollon tarvetta ja sitä kautta kustannuksia. Terveyshaasteiden ennaltaehkäisyn roolia on nostettava entistä enemmän esille, koska ajoissa kohderyhmän tilanteeseen panostaminen on ihmisarvoista ja tunnetusti paljon edullisempaa kuin esim. sairaala- tai laitoshoitopaikkojen kustannukset.

Toimivan sosiaalityön tuloksena osatonta tai syrjäytymisvaarassa elävää yksilöä pystytään ohjaamaan sopivaan toimintaympäristöön, jossa sosiaalista- ja terveydellistä eheytymistä vertaistuen vaikutuksesta tapahtuu. Hyviä tuloksia iästä huolimatta arjen selviytymisessä syntyy kokoajan ja paljon. Positiivinen kehitys ruokkii vanhusta tai työikäistä kokeilemaan uusia asioita poistaen näköalattomuutta ja masennusta. Monet työikäiset pohtivat jo jopa opinto- tai työllistymisvaihtoehtoja. Silmiin pistävää on ylipäätään lukuisten nuorempien nousukiitolaisten vastuunotto omasta elämästään, myös omien asioiden hoitamiskyky on petraantunut huomattavasti. Loputon virastojen kuormittaminen ei ole ihmisarvoisesti hedelmällistä, eikä kunnan näkökulmasta taloudellisesti viisasta.

Toivon tulevan sosiaali- ja terveysuudistuksen takaavan kansalaisille tasavertaisuutta, ajoissa puuttumisen ja pitkäjänteisyyden työkaluja. Näe lähelle, niin näet kauas.

Joe Majanen

Matalan kynnyksen atk-opetusta

Tiistaisin ja keskiviikkoisin ICT-luokassa klo 12-14.30. Alkaa tiistaina 6.9. ja päättyy keskiviikkona 26.10. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä infoon. Tunnille otetaan vain yksi oppilas kerrallaan. Aikoja voi varata useampia. Opetus vasta-alkajille. Käydään läpi mm. tietokoneen käynnistystä, säköpostin ja verkkopankin käyttöä.

ATK-matala syksy 2016

Petri Laitisen virkaanasettaminen Pyhärannan kirkossa

Piispa Kaarle Kalliala asettaa Petri Laitisen kirkkoherran virkaan sunnuntaina 4.9. Pyhärannan kirkossa. Ohjelma jatkuu musiikkipitoisella juhlalla. Ruoka- ja kahvitarjoilu. Lähtö Kanslerintieltä klo 8, ja ortodoksikirkolta klo 8.15. Paluu Turkuun n. klo 14.30. Osallistumismaksu 10 €. Ilmoittautumiset ja maksut heti infoon!

Teatteri LennArt etsii näyttelijöitä

Esiintyjärekry syksy 2016

Luontokerhon marjanpoimintaretki

Luontokerho järjestää marjanpoimintaretken Pyhämaalle 30.8.16. Lähtö Kanslerintieltä klo 9, mukaan pääsee myös rautatieaseman pysäkiltä ja linja-autoaseman laiturilta 9. Paluu klo 15 mennessä. Retken hinta 5€. Omat eväät (grillausmahdollisuus). Ilmoittautuminen 26.8. klo 12 mennessä infoon.

 

TST RIO 2016 OLYMPIAVEIKKAUS TULOKSET

Sijoitus Nimi Pisteet
1. Kalle Seitovirta 60
2. Jesse Saajala 55
3. Esko Malinen 51
4. Pasi Pyykkö 47
4. Ossi Nyström 47
4. Harri Saarinen 47
5. Outi Hokka 43
6. Seppo Blomqvist 41
6. Tero Jauhonen 41
7. Ismo Lindholm 40
7. Joe Majanen 40
8. Jaakola 39
9. Veikko Joenperä 34
10. Jarkko Ruohonen 33
10. Tapio Isokorpi 33
11. Satu Kaarmela 20
12. Ismo Santio 18
13. Ilkka Hoviseppä 18

 TIETOTUPA kiittää kaikkia osallistujia!

Albumit auki -hanke tulee TST:lle

Albumit auki -hanke

Vain miehille! -kohtaamispaikan avajaiset

thumbs-up-1026529_1920Monipalvelukeskus Tsemppi ry. toivottaa tervetulleeksi niin miehet kuin naisetkin Vain miehille! -kohtaamispaikan avajaisiin pe 23.9. klo 12-15. T-talo, Vanha Hämeentie 29.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

perttu.louhesto@tsemppi.net

puh. 0504343991

 

Venekerhon kokous ma 19.9.

Venekerhon kokous maanantaina 19.9. kello 11 alkaen Anna Duunilla Martinsillan vieressä, Itäinen Rantakatu 46.

Venekerhon kokous 19.9.

Väkerretään Paavarotissa 27.9. klo 11 – 17

Väkerretään Paavarotissa 27. syyskuuta klo 11 – 17.

Katsotaan syksyn alkua ja keksitään tekemistä mökillä. Mahdollisus saunoa. Ilmoittautumiset 26.9. mennessä, hinta 7€. Osallistujia max 7 henkeä. omalla autollakin saa tulla, silloin maksu 5€ (ei lasketa maxiin).

Väkerretään paavarotissa

Kalakerhon reissu Siuronkoskelle Pe 2.9. klo 9

Siuronkoskireissu

Jäsenhinta: 5€
Viim. ilmoittautumispäivä: 1.9.
Osallistujien vähimmäismäärä: 1+3
Osallistujien enimmäismäärä: 1+7

 

Kalakerhon reissu Siuroon, Korpelan ja Kivikylän palvaamoiden kautta, ja Hukkasen kalaliikkeessä poiketen menomatkalla. Säävaraus.

Tunnelmia Föri-risteilyltä 18.8.2016

IMG_2699+

IMG_2777+

DSCF3624+

IMG_2849+

”ILOISIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA” -päivänäytös Helsingin Kansallisteatterissa la 1.10.

HUOMIO! LOPPUMAKSUN VIIMEINEN MAKSUPÄIVÄ PE 2.9!

Lauantaina 1.10. ”ILOISIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA” -päivänäytös Helsingin Kansallisteatterissa (pieni näyttämö), pääosassa Vesa Vierikko.

Mielensäpahoittaja nettiin

Viimeinen ilmoittautuminen 31.8. mennessä Infoon, 40 paikkaa. Ennakkomaksu 10€ ilmoittauduttaessa, loppumaksu viimeistään 2.9.

Matkan hinta: 30€ jäsenille, ei-jäsenille jäsenen seuralaisena 40€. Hintaan sisältyy bussimatka ja teatterilippu riveiltä 9-10.

Lähtö Kanslerintieltä klo 8.45, Ortodoksikirkolta klo 9.00.

» http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/ilosia-aikoja-mielensapahoittaja/

Outioke / Karaoke pe 26.8. klo 17, Torstaihuone

Outioke / Karaoke perjantaina 26.8. klo 17.00 – 21.00, Torstaihuone.

Halutessasi tarjoilun, maksa 3€ Infoon keskiviikkoon 24.8. mennessä. Tilaisuudessa mahdollisuus ostaa kahvia 0,20€ / kuppi.

Tervetuloa!

OutiokeKaraoke2

Anna Duuni -matka Seiliin saaristomeren tutkimuslaitokselle – Ke 31.8. klo 9.00

Matka Seiliin

Lähtö Martin sillanpielestä Itäiseltä rantakadulta. Paluu n. klo 19.00.

Viimeinen ilm.päivä: 29.8.
Jäsenhinta: 8€
Osallistujien väh.määrä: 7
Osallistujien enim.määrä: 20

Vuosittainen avointen ovien päivä Saaristomeren tutkimuslaitoksella. Ohjelmassa on paneelikeskustelu saariston metsästyksestä ja sen vaikutuksesta punkkikantoihin. Omat matkaeväät, Seilissä voi ostaa kahvia. Kamera ja kiikari laajentavat näköaloja!