TST:n sääntömääräinen vuosikokous 30.3.

Turun Seudun TST ry kokoontuu torstaina 30.3. klo 10 sääntömääräiseen vuosikokoukseensa.

Paikkana toimii yhdistyksen monitoimitila Kanslerintie 19:n toimintakeskuksessa. Saavuthan hyvissä ajoin, ilmoittautuminen alkaa klo 9.30. Muistathan ottaa jäsenkorttisi mukaan!
Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.
Kahvitarjoilu, tervetuloa!

TST-Texvexin Penkojaiset vetivät väkeä — seuraavaksi to-pe 20.-21.4.

TST-Texvexin Penkojaiset järjestettiin perjantaina ja lauantaina 24.-25.3. Lauantai-aamun Turun Sanomien koko sivun juttu Texvexistä toi paikalle runsaasti penkojia: kassalyöntejä kertyi 150 kpl!

Seuraavat penkojaiset ovat luvassa to-pe 20.-21.4.

Vaalipaneelin maininkeja

Katso kuvagalleria vaalipaneelista täältä!

Seppo Blomqvist avasi TST:n perinteisen vaalipaneelin 23.3.2017. Alussa ehdokkaille ja yleisölle näytettiin yhdistyksen viisiminuuttinen mainosvideo, joka sai suuret aplodit. Tästä eteenpäin Joe Majanen (kuvassa) tiedusteli TST:tä koskettavilla kysymyksillään ehdokkaiden mielipiteitä:

  1. TST:n hyöty Turun kaupungille, onko pelkkä kuluerä.

Lähes yksinomaan ehdokkaat kertoivat, ettei TST:n hyötyä voi suoraan rahassa mitata kaupungille. Ja vaikka joukosta rehellinenkin vastaus tuli, että taloudellisessa mielessä me olemme kuluerä, niin yhdistyksen epäsuora vaikutus ihmisten hyvinvointiin oli jokaisella ehdokkaalla hyvin selvästi tiedossa.  Myös Texvex sai osakseen myönteistä palautetta kaupungin kanssa käymästään yhteistyöstä. Yhdistys sai jopa ehdotuksia toimintansa ja rahoituksensa parantamiseen: perustakaa urheiluseura, niin sieltäkin voi lunastaa rahallisia avustuksia toimintaanne. Ja kehotettiin myös muistamaan ikäihmisiä ja pitämään heidät kiinni alati kasvavassa tietotekniikan evoluutiossa. Lisää »

Tupa täynnä TST:n vaalipaneelissa!

TST:n perinteinen vaalipaneeli oli ajatusten maltillinen sulatusuuni. Suuremmilta konflikteilta ja tunteenilmaisuilta vältyttiin, vaikka keskusteluissa oli kiperiäkin aiheita. Paneeli avattiin kysymyksellä TST:n hyödyllisyydestä Turun kaupungille. Joe Majanen asetti ehdokkaat myös tiukkaan tilanteeseen kysymällä, minkä lupauksen aiot pitää.
Kaiken kaikkiaan tapahtuma kulki jouhevasti ja vastaukset olivat ainakin jutun kirjoittajan korvaan rehellisellä pohjalla. Toiminnanjohtaja kiittikin osallistujia sivistyneestä käytöksestä ja asiallisista kysymyksistä sekä käyttäytymisestä.
Osallistujia oli salin täydeltä, 112 ihmistä.
TST:n vaalipaneeli pidettiin 23.3. Turun suomenkielisellä työväenopistolla. Kuntavaalien ennakkoäänestys on 29.3.-4.4. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 9.4.

Kiitokset myös tiimille!

Arto valmisteli TST:n vuotuista vaalipaneelia torstaina 23.3. Turun suomenkielisellä työväenopistolla. Paikalle saapui muiden mukana myös TST:n jäsen Esko, joka odotteli malttamattomana tilaisuuden alkamista.
Paneelin tuotantotiimissä työskenteli iso joukko TST:n työntekijöitä ja jäseniä. Kaikille suuret kiitokset onnistuneesta tilaisuudesta!

TÄRPPI 1/2017 on ilmestynyt!

Hip hei! Vuoden 2017 ensimmäinen Tärppi on ilmestynyt. Aiheina muun muassa:

  • ’Grand Old Lady’ Ulla Syväkarin haastattelu
  • Katsaus TST:n ensimmäisiin toimitiloihin
  • Olli A.Manni puhuu yhdistysten ja kunnan yhteistyösä
  • Uusien hankkeiden esittely
  • Runokilpailu

Mikäli olet maksanut jäsenmaksusi, mutta Tärppi ei postilaatikkoosi saapunut, otathan yhteyttä TST:n infoon.

Lehden nettiversion (PDF) voit lukea tästä linkistä!

Tule mukaan Viuhkaan!

Hei sinä 35-65 -vuotias jo vähän pidempään työttömänä ollut. Mitä saisi olla?

Alkaako kyllästyttää, eikö nappaa? Kaipaatko arkeesi jotain uutta? Haluisitko elämääsi jotain muutosta? Omaa elämäntilannettaan voi aina parantaa, arkeen voi tuoda jotain uutta ja mielenkiintoista vaikka työtä ei juuri nyt sattuisi löytymäänkään. Tärkeintä on tehdä jotain itselle mieluisaa!

Tule juttelemaan mahdollisuuksista! Meille Viuhka-projektiin on tulossa monia mielenkiintoisia ryhmiä. Voit tulla juttelemaan myös mahdollisesta elämäntilannettasi hankaloittavasta asiasta.

Olen tavattavissa Turun Seudun TST:n toimitiloissa tai voit sopia tapaamisen puhelimella. Terveisin Riku Salo p. 040 129 7680, riku.salo(ät)tstry.com.
Viuhka-projekti, Kanslerintie 19, 20200 Turku.

Viuhka-projekti käsittää erilaisia ryhmiä ja toimintaa sekä palveluohjausta oman elämäntilanteen parantamiseksi. Ryhmät kokoontuvat eri puolilla kaupunkia ja käsittävät erilaisia arkeen (ruoka, liikunta jne.) ja elämään (muutos tms.) liittyviä asioita.

Lisätietoa Viuhkasta

TST tarjoaa ATK-apua jäsenilleen

girl-1064659_640Turun Seudun TST ry:n ICT-tuki päivystää maanantaista perjantaihin klo 9-14 Kanslerintien toimintakeskuksessa. Apua saa tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvissä ongelmissa (asennukset, huolto, opastus, neuvonta, päivitykset jne.).

Yhteydenotot joko sähköpostitse atktuki(ät)tstry.com tai suoraan käymällä ICT-tuessa. Mikäli olet kiinnostunut tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvästä opetuksesta, kerrothan siitä ICT-tuelle. Räätälöimme tarvittaessa lyhytkoulutuksia.

Ilmainen palvelu on tarkoitettu ainoastaan TST:n jäsenille, joten tarkistathan ennen yhteydenottoa, että jäsenmaksusi on maksettu. Huomaathan, että vain yksi laite per jäsen!

Matalan kynnyksen ATK-opetusta aloittelijoille

desktop-153893_6407.3.-30.5.2017 (TI ja PE klo 12-14:30) järjestetään matalan kynnyksen ATK-opetusta Toimintakeskuksen ICT-luokassa.

Henkilökohtaista opetusta niille, jotka eivät ole aikaisemmin käyttäneet tietokonetta. Lisätietoja oheisessa ilmoituksessa.

Lisää »

Työllä tehden -hanke

logo_netistä_nTyöllä tehden -hanke on käynnissä:
Tehojaksoilla pitkäaikaistyöttömyyden kimppuun

Turun Seudun TST:llä on käynnissä uusi, pitkäaikaistyöttömyyttä nujertava hanke. Siinä pureudutaan työpaikan etsintään uravalmennuksen, oman osaamisen tunnistamisen ja vertaistoiminnan kautta. Uutena toimintamuotona on tiiviit viiden viikon tehojaksot. Jaksot on tarkoitettu motivoituneille työnhakijoille, joilla on selkeä tavoite työllistyä nopeasti.
Kevään viiden viikon jaksoista ensimmäinen alkoi 27. päivä helmikuuta. Se on suunnattu vähintään vuoden työttömänä olleille eri ammattialojen edustajille.
Hankkeesta lisätietoa myös Turun Sanomien verkkojutussa 14.2. ja lehdessä 15.2.

Työkokeilumahdollisuuksia TST-Texvexissä!

tst-texvex-logo-72dpi-rgb

TST-Texvex tekstiilikierrätys tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneille turkulaisille työttömille. Työtehtäviä on tekstiilin lajittelussa, materiaalin käsittelyssä, ompelimossa sekä myymälässä ja siivouksessa.

Tarjoamme viihtyisän työskentely-ympäristön sekä mahdollisuuden kokeilla uusia tehtäviä sekä saada kokemusta tekstiilikierrätyksen ja asiakaspalvelun parissa.

Jos kiinnostuit jostakin tehtävästä, ota yhteyttä Texvex-ohjaajiin ja varaa aika haastatteluun.

Päivi Lintula, p. 040 129 7650
Hanna Manninen, p. 040 129 7670

Tutustu myös Facebook-sivuihimme: TST-Texvex tekstiilikierrätys

 

Jääkiekkolippuja

Tiistaina 28.3. kysy TuTon jääkiekkolippuja Infosta.

 

1 lippu per jäsen.

Kultakuumetta

Hei Liikkujat!

FINGERPORI Naantalin Emma Teatterissa pe 26.5. klo 19 (ennakkonäytös)

Kesällä 2017 Fingerporin idylli järkkyy, kun sitä uhkaa kuntaliitos – Turkuun. Pakkoliitoksen voi välttää vain yhdellä tavalla: Heimo Vesa saa tehtäväkseen todistaa Suomen hallitukselle, että Fingerpori on elävä, kukoistava ja suvaitsevainen paikka ihmisen asua ja yrittää. Mukana brändidokumenttia tekemässä on koko kaupunki kaupunginjohtaja Homeliuksesta Rivo-Riittaan.

Kirjoittajat: Pertti Jarla – Petra Lähde. Rooleissa Pertti Sveholm, Miska Kaukonen, Tom Petäjä ja Linda Wiklund.

Liput: 20 € jäsen, varaukset ja maksu Infoon viimeistään 25.4. (40 paikkaa)

Kuljetus järjestetään (5 €), mikäli on riittävästi osallistujia (20 henkilöä). Ilmoitus kuljetukseen jo matkan maksun yhteydessä.

Kuva: Turun Kaupunginteatteri

Senioreiden kokous

Senioreiden kuukausikokous

Perjantaina 21.4.2017 klo 11-13

Toimintakeskus, Kanslerintie 19

Epäilijöiden klubi

Epäilijöiden klubissa 11.4.2017 aiheena:

Onko EU kriisissä?

Tietotuvassa klo 11.

Matka Salon elektroniikkamuseoon

Tutustumismatka salolaiseen elektroniikkateollisuuteen

Torstaina 4.5.2017
Lähtö klo 9.30 TST toimintakeskus, Kanslerintie 19
paluu n. klo 18

Sitovat ilmoittautumiset 27.4.2017 mennessä infoon.
Hinta: MATKA 8 €, MUSEO aikuiset 4 €, eläkeläiset 3 €

Lounasmahdollisuus:
Salon seudun työttömät n. klo 11

Lisää »

Outioke-karaoke kokoontuu taas 31.3.

Outioke – Karaoke
pe 31.3. klo 17–21
Torstaihuoneessa.

Halutessasi iltapalatarjoilun
(ruokaisa salaatti ja leipä)
maksa 3 € infoon ke 29.3. mennessä.
Tilaisuus on päihteetön.

Tervetuloa laulamaan!

Venekerhon kokous ma 3.4. klo 11-13

Venekerho kokoontuu Torstaihuoneessa maanantaina 3.4.2017 klo 11-13.